Recreació virtual del futur espai per a cerimònies, amb el vidre amb efecte mirall tapant la part que queda descoberta entre el terra i les làmines

El cementiri de Reus incorporarà un espai per celebrar-hi cerimònies

El projecte compta amb 25.000 euros de pressupost i dos mesos d'obres

El Cementiri General de Reus comptarà un espai on celebrar cerimònies entre finals d'aquest 2022 i principis del 2023. Es tractarà d'un espai on poder acomiadar els difunts en una línia similar a la sala que hi ha al tanatori municipal. El pressupost del projecte és de 25.000 euros, que serviran per adaptar un dels espais que ja existeixen al recinte.

L'empresa municipal Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha redactat el projecte executiu per remodelar la ubicació. Es tracta de l'espai on hi havia hagut el mausoleu del General Prim i que ara es fa servir per a altres activitats. Per garantir la privacitat dels usuaris es tancarà el voltant del cub per cobrir la visió de la part que no tapen les làmines actuals.

Segons s'exposa des del govern municipal, la demanda de cerimònies més personalitzades ha anat a l'alça darrerament. Quan l'espai estigui a punt servirà com una alternativa a la sala del tanatori municipal. Això no implica que es deixi de fer servir, sinó que es vol ampliar les possibilitats per celebrar aquestes cerimònies de comiat.

També s'ha pensat per les cerimònies de comiat d'aquells difunts que han mort en un altre municipi. La idea és que els familiars puguin preparar una cerimònia per a la qual podran escollir la música que hi sonarà o si s'hi projectaran imatges d'alguna mena. A la pràctica les obres serviran per tancar l'espai, que ara queda obert.

Es delimitarà un perímetre de 2,10 metres d'alçada de doble vidre laminat amb càmera i capa metàl·lica a l'interior. Això provocarà un efecte mirall per als usuaris del cementiri que mirin l'espai des de fora, però permetrà mantenir la visibilitat des de l'interior cap a l'exterior. Les parets situades a l'est i al sud es tancaran amb el vidre al nivell del paviment, i al nord i l'oest, s'alinearà amb les làmines superiors que hi ha ara.

D'aquesta manera també quedaran marcats els accessos. A més de garantir la intimitat de les famílies que en facin ús, també permetrà que quedin més resguardades de les inclemències del temps, principalment del vent. Quan es posin en marxa les obres està previst que durin dos mesos.