Carril bici del passeig de Sunyer de Reus a la part superior

Reus connectarà les estacions de tren i d'autobusos per carril bici

El projecte aprovat inicialment estableix habilitar nous carrils bici per connectar els trams que ja existeixen

Reus connectarà l'estació de trens i la d'autobusos a través de carril bici. El govern ha aprovat en fase inicial el projecte per habilitar els trams que falten i arranjar o millorar els que ja existeixen. El pressupost previst és de 552.780,60 euros i el termini d'execució d'onze mesos des que s'iniciïn les obres.

Segons informa el govern municipal, l'objectiu és «completar i resoldre la connexió nord-sud de la ciutat, amb voluntat intermodal». L'estació de trens del passeig de Mata serà l'extrem nord d'aquesta nova connexió. Al sud no només enllaçarà amb l'estació d'autobusos, sinó que també ho farà amb el campus de la URV, l'Hospital i el futur baixador de Bellissens.

Aquesta connexió s'ha previst a través de dos eixos paral·lels. Per una banda, el que passarà a través dels passejos de Prim i de Sunyer i l'avinguda de la Salle. Per l'altra, el del carrer Ample, el tomb de ravals, el Carrilet i el carrer de Rocamora.

En tots dos casos hi ha punts on ja hi ha carril bici o vies on tenen preferència. En aquests casos s'hi faran actuacions menors i de millora. El projecte, que encara té per davant tots els tràmits administratius, preveu habilitar carril bici on no n'hi hagi perquè quedin dos eixos íntegres.

A la pràctica, per tant, es revisarà l'estat dels carrils bici del passeig de Prim, el carrer de Misericòrdia, l'avinguda del Carrilet i el raval de Martí Folguera. També el del raval de Jesús, el dels carrers de Sant Joan i dels Recs i el de la plaça de la Llibertat. Per últim es revisaran els carrils o les calçades de l'avinguda del Pintor Tapiró, del carrer de Castellvell i dels passejos de Mata i de Sunyer.

En segon terme es projecten nous carrils bici segregats però a la mateixa calçada. És el cas de la plaça de la Pastoreta, l'avinguda de la Salle, la plaça d'Europa i l'avinguda de Sant Bernat Calbó. També entren en aquest capítol l'avinguda del President Macià, la del carrer de l'Escultor Rocamora i el de Jaume Vidal.

Completen les vies on es faran carrils bici segregats el carrer de Montserrat Roig i el de Bernat Desclot, a més de l'avinguda de Bellissens. Per fer-ho tot plegat es preveuen obres amb moviments de terres, pavimentació i adequació de guals i voreres. També de senyalització vertical i horitzontal per establir la reducció de velocitat en algunes d'aquestes vies.