La remodelació de la plaça de la Sang culminarà les obres al tomb de Ravals

Acabaran a final de març, a temps per celebrar les Tres Gràcies

Aquest serà l'aspecte que tindrà la plaça de la Sang a final del mes de març del 2019. Dilluns vinent començaran les obres que l'han de deixar amb un aspecte similar al de la plaça de Catalunya. Es donarà una preferència notable als vianants, i és que se suprimirà un carril de circulació, s'eliminarà una zona de càrrega i descàrrega i es tallarà a la circulació el carreró de la Sang, que comptarà amb una pilona extraïble per als serveis d'emergències.

«La plaça de la Sang deixarà de ser un espai pensat per als cotxes», aclareix l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, «el nou disseny dona tot el protagonisme als vianants; el projecte culminarà la remodelació del tomb de ravals i enllaça amb la reforma de la plaça de Catalunya». S'hi seguirà circulant en cotxe, però només pel carril que connecta directament amb la raval de Sant Pere, i és que el que enllaça amb el carrer de l'Hospital desapareixerà per convertir-se en plataforma de vorera per a vianants.

Imatge virtual de la futura plaça de la Sang de Reus vista des de la raval de Sant Pere
Imatge virtual de la futura plaça de la Sang de Reus vista des de la raval de Sant Pere | Ajuntament de Reus

 

Amb la mateixa filosofia s'ampliaran les voreres i se suprimirà l'aparcament del carrer d'Arnavat i Vilaró, el que connecta la Riera de Miró i la d'Aragó amb la plaça de la Sang. El projecte compta amb un pressupost de 492.008,02 euros comptant-hi l'IVA i les obres les executarà Auxiliar de Firmes y Carreteras SA. Tot i que el termini per executar els treballs és de sis mesos segons la licitació pública, el calendari preveu que les obres estiguin llestes el 29 de març.

Les Tres Gràcies ha condicionat el calendari de les obres

La plaça de la Sang pren especial rellevància per Setmana Santa amb la celebració de les Tres Gràcies. Precisament per això s'ha assegurat que el projecte es pogués acabar abans d'aquesta data. Les tres actuacions previstes —plaça de la Sang, carrer d'Arnavat i Vilaró i carreró de la Sang— estaran enllestides el 29 de març. «Ha sigut un dels nostres capteniments i preocupacions, que l'obra estigués acabada el Divendres Sant del 2019», afirma l'alcalde de Reus.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d'Urbanisme, Marc Arza, presenten el projecte
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d'Urbanisme, Marc Arza, presenten el projecte | Jordi Olària

 

El projecte es va treure a licitació pública a finals d'agost i, una vegada adjudicat a l'empresa que el durà a terme, s'ha explicat als veïns de la zona. Vol servir per actualitzar d'aquesta plaça del centre de Reus on, a més, s'hi ha projectat un hotel que també hi suposarà un revulsiu. Tot plegat acabarà tenint un impacte sobre la mobilitat de la zona, tot i que Carles Pellicer sentencia que «durant Nadal el tomb de ravals no es tallarà gens».

El pròxim projecte serà la plaça de Sant Francesc

«Si estem encara al govern, la prioritat és fer Sant Francesc», ha afirmat el batlle reusenc. Tal com ja va explicar TarragonaDigital al seu dia, la intenció del govern és deixar-la a un sol nivell després d'haver eliminat les places d'aparcament. «La idea és vianalitzar Sant Francesc amb el carrer de Sant Francesc i fer una actuació amb l'església per tal que tot sigui una unitat», detalla l'alcalde.