Un autobús municipal de Reus

Els alumnes dels instituts de Reus gaudiran de bus gratuït durant una setmana

8.000 alumnes gaudiran de la promoció per a fomentar l'ús del transport públic

Reus Transport ha començat una iniciativa per promocionar l'ús del bus  entre els alumnes dels instituts de la ciutat. L'empresa municipal de transport públic ha aprofitat l'inici de curs per oferir, durant una setmana, el transport gratuït per als més de 8.000 estudiants.

D'aquesta manera, del 20 al 24 de setembre, tots ells disposaran de bitllets gratuïts per anar i tornar del centre. Serà possible a través de codis QR o de l'app de Reus Transport.

La iniciativa vol promoure l'ús del transport públic entre alumnes de secundària, batxillerat i formació professional. Es lliurarà a tots ells un fulletó que incorpora bitllets gratuïts per anar i tornar del centre educatiu. Es repartirà a tots els instituts públics i concertats de la ciutat.

El fulletó tindrà dos bitllets en format QR per a cada dia. Un serà d'anada, que permet viatjar de 7 a 9 del matí, i un de tornada, per agafar el bus entre les 2 del migdia i les 6 de la tarda. També estaran disponibles a l'app de Reus Transport.

L'empresa municipal ofereix tres línies específiques conegudes com a Línies Instituts. Són l'L40 i L41, que funcionen durant el curs escolar de 7.30 a 8.30 hores; i una tercera línia, l'L42, que ofereix servei als instituts Gabriel Ferrater i Domènech i Montaner. Aquesta funciona els feiners de tot l'any i en horari de matí i migdia. D'altra banda, les línies L10, L33 i L50 també tenen parades prop dels instituts més allunyats del centre.

Reus Transport també ofereix targetes amb descomptes sobre la tarifa general. La Targeta Tjove és l'abonament per a persones de 12 a 30 anys, empadronades a Reus. Aquesta és personal i intransferible i emmagatzema, com a màxim, 5 recàrregues de 10 viatges cadascuna.