Prop de 250 famílies en situació de pobresa energètica de Reus es podrien beneficiar del bo tèrmic

L’Ajuntament de Reus ha enviat un missatge a les famílies per advertir que han de facilitar un número de compte corrent a la Subdelegació del Govern a Tarragona

Fins a  247 famílies en situació de pobresa energètica de Reus es podrien beneficiar del bo tèrmic en les pròximes setmanes. La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus els hi ha enviat un missatge per advertir que han de  facilitar un número de compte corrent a la Subdelegació del Govern a Tarragona abans del 16 de desembre. D’aquesta manera, tindran domiciliada la factura de la llum i es podran beneficiar del bo tèrmic.

Les famílies poden facilitar les dades de manera presencial, assistint a les oficines situades al número 3 de la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona, o per telèfon, trucant al número 977 99 90 00.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca la  importància d’informar a la ciutadania dels seus drets, en aquest cas en l’àmbit de la pobresa energètica. «Hem fet una eina minuciosa per detectar, a partir del llistat publicat al BOE, les famílies empadronades a la ciutat a les quals no se’ls havia pogut ingressar l’import del bo tèrmic», indica Vilella. 

Imatge del SMS que envia l'Ajuntament de Reus a les famílies en situació de pobresa energètica
Imatge del SMS que envia l'Ajuntament de Reus a les famílies en situació de pobresa energètica | Cedida

L’edil reusenca afegeix: «per a nosaltres és molt important que tothom que compleixi els requisits es pugui beneficiar d’aquesta ajuda econòmica i entenem que la majoria de la ciutadania no tenim el costum de mirar sovint el BOE».

De fet, en la darrera trobada anual de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus, l’ens comú de coordinació i acció sobre les mancances energètiques de les famílies més vulnerables de les dues ciutats, es va informar que en les dues ciutats hi ha prop d’un 60% de famílies vulnerables que s’atenen que podrien demanar el bo tèrmic i no l’havien sol·licitat.

La taula per la Pobresa Energètica de Reus i Tarragona s'ha celebrat a la Casa Canals
Imatge de la darrera taula per la Pobresa Energètica de Reus i Tarragona | Cedida

L’octubre del 2018 es va crear el bo tèrmic

L’octubre de 2018, va entrar en vigor el Reial Decret Llei de Mesures Urgents per a la Transició Energètica Justa i la Protecció dels Consumidors, que recull, entre altres mesures de suport al consumidor, la creació d’un bo tèrmic, una ajuda directa de l’Estat de la qual es poden beneficiar les famílies que abans es beneficiaven del bo social elèctric.

Aquest bo compensa les factures de calefacció  i s’atorga en funció de les temperatures de la zona.

La pobresa energètica és una de les grans preocupacions de la gent desfavorida | Cedida

El punt d’assessorament energètic

A Reus, tothom que vulgui estalviar en les factures d’electricitat, gas i aigua pot demanar assessorament de manera individualitzada a través del Punt d’Assessorament Energètic (PAE). Cal demanar cita prèvia a través de reus.cat o trucant al 010. 

A més, l’Ajuntament de Reus també posa a l’abast de la ciutadania el web de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus, on es donen consells per estalviar energèticament i on s’expliquen totes les actuacions que es van en aquest àmbit.