Boca sud del pont del barri Gaudí de Reus, tancada per obres

El pont del barri Gaudí podria obrir la circulació aviat, però les obres s'allargaran

No s'ha pogut seguir la planificació inicial i s'ha concedit una pròrroga fins al setembre

Les obres del pont del barri Gaudí s'allargaran un mes i mig més del que estava previst. El calendari inicial establia que havien d'acabar a finals d'aquest mes de juliol, però no serà així. Segons apunta Diari Més i han confirmat a aquest mitjà fonts municipals, s'ha aprovat una pròrroga fins a mitjans de setembre.

A la infraestructura s'hi estan fent dues feines diferents. Per una banda, el projecte de l'Ajuntament per al pas inferior del pont, on es deixarà una sola vorera i s'incorporarà carril bici. En segon lloc, les tasques d'impermeabilització encarregades per Adif per solucionar les filtracions d'aigua.

Inicialment es va plantejar que les obres es poguessin fer en paral·lel, però finalment no ha sigut així. Les feines d'Adif «han impedit el normal desenvolupament de les obres de l'Ajuntament» segons detallen des del consistori. Es considera un motiu suficient per concedir la pròrroga i allargar el calendari d'execució fins a mitjans de setembre.

La impermeabilització ha acabat aquests dies i, per tant, la urbanització es reprendrà tot seguit. Tot i això, la circulació de vehicles podria restablir-se abans que acabessin les obres. El govern assegura que és la seva voluntat, i que falta posar-se d'acord amb l'empresa que està executant el projecte de reforma.

Suposaria solucionar els problemes de mobilitat que s'han produït a conseqüència del tall del pont, i que no han afectat només aquest punt. Amb el tall total de circulació, els passos alternatius han quedat afectats i s'hi han reproduït cues. Al pas més estret, que connecta l'avinguda de Saragossa amb la de Falset, s'hi ha hagut d'instal·lar un semàfor temporal.

El projecte ha de deixar el pont amb una vorera al cantó est, dos carrils de circulació per a cotxes, i dos més per a bicicletes separats amb elements de polietilè. Pel que fa als vianants, una barana metàl·lica separarà la vorera de la calçada. També s'actuarà per reduir la velocitat de circulació per sota el pont.

En primer lloc, per seguretat, i és per això que hi haurà elements reductors de velocitat. Per altra banda, també es vol reduir el soroll que provoca la circulació amb un revestiment amb panells fonoabsorbents. Per millorar la seguretat i la comoditat dels vianants també s'augmentarà la il·luminació de la zona.