Tres bicicletes grogues ancorades als punts d'aparcament de la prova pilot del sistema de bicicleta pública compartida de Reus

En marxa una prova pilot de la Ganxeta, el servei de bicicleta pública de Reus

Es manté la previsió que entri en funcionament durant el 2023

El sistema de bicicleta pública compartida de Reus ha començat a fer les primeres passes de cara a la seva implantació. L'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis té en marxa una prova pilot interna per testejar el sistema d'ancoratge als punts d'aparcament. Segons s'ha reafirmat avui, la previsió és que el servei comenci a funcionar de manera oberta i plena durant el 2023.

S'ha agafat com a referència la Girocleta, el sistema de la ciutat de Girona amb la qual es va signar un conveni de col·laboració. Amb aquest com a model s'ha dissenyat el que, a priori, s'anomenarà Ganxeta. Les deu bicicletes que fan servir els tècnics municipals i la vintena de punts d'ancoratge han de servir per acabar de dissenyar la implantació final del servei.

Tal com es recorda des del govern, aquesta iniciativa es posarà en marxa amb l'arribada de 4,7 milions d'euros dels fons europeus anunciats fa quinze dies. S'ha previst un paquet d'inversions de 7,3 milions d'euros sumant-hi l'aportació de l'Ajuntament. Dins d'aquest paquet hi ha la implantació d'aquest sistema de bicicletes compartides.

Els fons europeus ratifiquen el calendari previst

Compta amb un pressupost de dos milions d'euros per la seva posada en marxa, 1,5 milions per part dels fons Next Generation i uns 500.000 euros de recursos municipals. Una vegada implantat, es preveu destinar-hi uns 385.000 euros l'any per mantenir-lo en funcionament. Aquesta partida, segons es va anunciar, inclouria el manteniment dels ancoratges, les bicicletes i el sistema informàtic, els vehicles elèctrics per transportar-les i quatre llocs de feina.

La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, ha recordat durant la presentació d'aquest dimecres que «serà un sistema completament internalitzat, amb recursos propis de l'empresa». El projecte ha suposat la contractació d'un nou tècnic especialista en aquest àmbit per l'arrencada del servei, i que també s'encarregarà del dia a dia una vegada es posi en marxa. La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha apuntat que «confiem que al llarg del 2023 ja podrem veure la bicicleta compartida per tota la ciutat». 

La prova pilot que Reus Mobilitat i Servei ha engegat és interna. La ciutadania no hi té accés, sinó que són els tècnics municipals els que fan servir les deu bicicletes que s'han adquirit. S'han instal·lat sis espais d'aparcament a sobre d'alguns dels pàrquings municipals.

L'objectiu és, principalment, fer una «prova d'estrès» al sistema d'ancoratge. Berasategui apunta que «fruit de l'aprenentatge que hem fet amb el conveni amb Girona és la peça clau de tot el sistema». Segons ha aclarit, això ha de permetre tenir un coneixement precís a l'hora de treure els concursos públics per la seva implantació general.

Noemí Llauradó i Marina Berasategui mostren les bicicletes, grogues, del sistema Ganxeta a l'avinguda del Carrilet
La prova pilot ha de servir per acabar de definir com funcionarà el sistema quan s'implanti, previsiblement, el 2023 | Jordi Olària Gras

De la prova pilot a les primeres 150 bicicletes

L'estimació actual és que la prova pilot duri, almenys, tota la primavera. S'han instal·lat punts d'ancoratge als aparcaments de les places de la Cultura de la Pau, de la Pastoreta, de l'Univers, de la Llibertat, de les Oques i a l'avinguda del Carrilet. Aquesta prova pilot, ha afegit, permet ratificar el calendari anunciat fins ara, que preveu que el sistema sigui plenament funcional durant el 2023.

Això voldrà dir que la Ganxeta comptarà, d'entrada, amb una flota d'entre 150 i 200 bicicletes i una dotzena d'estacions d'aparcament segons es va anunciar. No es tenen detalls de la manera com la ciutadania ho farà servir a la pràctica; «els tècnics estan treballant en el sistema de gestió tecnològic». El que sí que ha plantejat Berasategui és que «podem entendre que és un servei públic de transport com pot ser l'autobús, on la ciutadania pot adquirir un abonament».

El preu encara no s'ha tancat, i s'estan estudiant els costos d'explotació que tindrà la Ganxeta per definir-lo. Pel que fa al nom, la regidora ha recordat que, temps enrere, es va fer un concurs públic per trobar-lo. En aquell moment «se la va batejar com a Ganxeta», ha apuntat.

«Mentre la gent se la faci seva i valori el servei públic que estem treballant, el nom és una anècdota simpàtica i estem oberts a rebre propostes», ha explicat. El que tampoc s'ha definit totalment és la distribució dels punts d'ancoratge. La regidora apunta que amb la primera fase, d'entre 150 i 200 bicicletes i una dotzena d'estacions d'aparcament, se n'instal·laran un miler.

Cada punt d'aparcament tindrà diversos punts d'ancoratge, però el seu repartiment anirà lligat al desplegament de la xarxa de carrils bici. El Pla de Mobilitat Urbana servirà per definir «tota aquella xarxa que sigui necessària connectar». Es preveu, també, un creixement progressiu del nombre de bicicletes del servei a mesura que hi hagi demanda i s'ampliï la xarxa urbana ciclable.