Andreu Martín engega la precampanya electoral del PSC de Reus

El futur candidat a l'alcaldia fa una crida a la ciutadania per construir un projecte de ciutat comú

Andreu Martín ha engegat definitivament el motor de la precampanya electoral aquest divendres. Ha fet una crida a la ciutadania per construir un projecte de ciutat amb tantes veus com s'hi vulguin implicar. «El meu compromís número zero és convidar la ciutadania a ajudar-nos que les coses puguin ser diferents», ha sentenciat. Ha fet incís, de nou, en «l'absència de planificació» que considera que té l'equip de l'actual alcalde, Carles Pellicer, des que va arribar al càrrec l'any 2011.

L'acte, d'una hora de durada, s'ha celebrat al Centre Cívic Llevant de Reus davant l'atenció d'una vuitantena de persones que han omplert la sala de l'equipament. Entre el públic hi havia les companyes de Martín al grup municipal, però també altres càrrecs electes del PSC, com l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, o la diputada al Parlament de Catalunya Rosa Maria Ibarra. També l'han seguit els exalcaldes Josep Abelló i Lluís Miquel Pérez, així com l'exlíder del PSC de Reus Francesc Vallès.

L'acte del PSC ha omplert la sala del Centre Cívic Llevant
L'acte del PSC ha omplert la sala del Centre Cívic Llevant | Jordi Olària

 

Els compromisos electorals d'Andreu Martín

«Reus ha tingut plans estratègics que es van desar en un calaix», s'ha lamentat el portaveu del PSC. S'ha compromès, de fet, a reactivar-los durant el primer any de mandat si l'any 2019 governa la ciutat per posar a l'abast de la ciutadania «una visió de la ciutat a deu anys vista que pugui ser un repte en el qual tots ens puguem veure implicats, que pugui apropar la ciutadania a la política de Reus». Martín situa aquesta idea «més enllà de qui estigui al capdavant de l'Ajuntament».

Per al líder socialista reusenc, l'absència de planificació en matèria com l'urbanisme ha comportat situacions com les de La Sedera, que passarà pel plenari municipal del pròxim dilluns. Ha acusat l'actual equip de govern, de fet, de no complir el seu propi pla que era, ha recordat Martín, aixecar-hi habitatges de poca alçada.

Ha seguit carregant contra l'alcalde de Reus, que considera que és «nefast» per a la ciutat, però també contra els seus socis de govern —ERC i Ara Reus—, a qui considera corresponsables de la manca de planificació i lideratge de la ciutat.

Jaume Collboni apadrina la candidatura d'Andreu Martín
Jaume Collboni apadrina la candidatura d'Andreu Martín | Jordi Olària

 

Jaume Collboni apadrina el candidat del PSC de Reus

A l'acte d'avui hi ha participat Jaume Collboni, regidor de l'Ajuntament de Barcelona i secretari de política municipal del PSC. Ha volgut fer incís en el pes del municipalisme per als socialistes, i ha recordat que el partit «té 120 alcaldies i participa a uns 200 governs». La línia general a les pròximes eleccions, ha sentenciat, serà «posar al principi i al final del nostre projecte polític els municipis, el mateix municipi».

En aquest sentit ha volgut carregar contra els partits que «estan instrumentalitzant les alcaldies o estan instrumentalitzant els plenaris dels Ajuntaments per repicar i ampliar el conflicte que hi ha en aquests moments a Catalunya». Ho ha fet en contraposició a la política municipal del PSC, «que el que fa és centrar-se en les ciutats, en els municipis i amb els problemes que té la gent».