Membres del grup municipal del PSC de Reus i Rosa Maria Ibarra, diputada socialista al Parlament

El PSC de Reus insisteix en l'habitatge i augura futurs problemes de seguretat

Consideren que la Generalitat i l'Ajuntament han actuat amb deixadesa pel que fa al parc d'habitatge públic

El PSC acusa la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Reus de deixadesa en àmbits com l'habitatge o la seguretat en algunes zones de la ciutat. Des del barri de Mas Pellicer, els socialistes han reclamat esforços per dinamitzar el part d'habitatge públic que hi ha. A grans trets qualifiquen de «fracàs» les polítiques d'habitatge que s'han desenvolupat fins ara.

Així ho veu el portaveu del PSC local, Andreu Martín, que ha visitat la zona aquest dimarts acompanyat de la diputada al Parlament Rosa Maria Ibarra. S'han fixat especialment en els habitatges que són propietat de la Generalitat. «Tenim problemes amb aquesta gestió, amb les accions que es fan quan queden buits per posar-los a disposició de nous possibles ocupants», ha afirmat Martín.

Apunta que, si la gestió no és eficient, pot provocar «noves ocupacions i ocupacions conflictives». «Hem de vetllar per no entrar en una dinàmica molt complicada de resoldre», insisteix el portaveu. Admet que el problema és transversal i que també afecta àmbits com la seguretat.

De fet alerta que la falta d'implicació per part de les administracions provoca que proliferin aquests problemes. Des del PSC apunten que, si no s'actua sobre un problema de seguretat, el resultat és l'efecte crida. Dibuixen una espiral que pot accentuar aquestes problemàtiques si no s'hi prenen mesures.

Tot i que també aposten per mesures en l'àmbit policial, aquest dimarts s'han centrat en les de l'habitatge. Martín ha recordat que ja van proposar al govern local que presentés candidatures als fons europeus Next Generation en matèria d'habitatge. Unes propostes que el govern va anunciar al cap d'uns dies afirmant que feia mesos que es treballaven.

Martín considera que Mas Pellicer és un exemple més del «pas enrere» que han fet Generalitat i Ajuntament en aquest aspecte. «Han deixat als veïns i veïnes assumint que la realitat complexa que hi ha, amb ocupacions, incivisme i inseguretat, s'ha de portar de la millor manera que sigui possible», ha etzibat. És per això que tant al Parlament de Catalunya com al ple de Reus presentaran mocions en aquesta línia.

En concret perquè s'impliquin concretament amb els pisos públics de Mas Pellicer. Rosa Maria Ibarra ha detallat que, tant al Parlament com a l'Ajuntament, es reclamarà una actuació conjunta. Els socialistes volen que totes dues administracions signin un conveni de col·laboració «per dignificar el parc d'habitatges que té la Generalitat a Reus».

Considera que la falta d'implicació del Govern català provoca que hi hagi ocupacions «no per necessitat sinó per fer-hi activitats delinqüencials». En concret es vol que les dues administracions elaborin un cens dels habitatges propietat de l'Agència Catalana de l'Habitatge i les seves condicions d'habitabilitat. En segon terme, «que facin un pla per tal de posar-los al mercat de l'habitatge social».