Imatge d'arxiu de comptadors elèctrics

Nova campanya per ensenyar a reduir la factura elèctrica a les famílies de Reus

El Punt d'Assessorament Energètic reforça la campanya informativa perquè arribi a tots els veïns

El Punt d'Assessorament Energètic de Reus es reivindica per abaratir la factura elèctrica de la ciutadania. Es tracta d'un servei de l'Ajuntament de Reus que és gratuït i de lliure disposició i que fa anys que funciona. Arran de l'actual situació, de pujada més que notable del preu de la llum, el consistori ha engegat una campanya informativa perquè més reusencs facin ús del servei.

Funciona gestionat des de la regidoria de Benestar Social, però obert a qualsevol ciutadà, independentment de la seva situació econòmica. Per fer-ne ús cal demanar cita trucant al 010, el número d'informació municipal. El Punt d'Assessorament Energètic funciona els dimecres al Centre Cívic del Carme i els dijous al Centre Cívic Llevant, de dos quarts de quatre a les set de la tarda.

Els usuaris han de portar les factures que vulguin que s'estudiïn, siguin de llum, d'aigua o de gas. Un tècnic especialitzat les analitzarà i, durant una sessió d'uns vint minuts, plantejarà possibles solucions per abaratir-les. Respostes que poden passar per ajustar la potència contractada, millorar l'ús que es fa dels subministraments, mesures d'estalvi energètic o acollir-se a algun tipus de bonificació.

Segons s'apunta des de l'Ajuntament de Reus, la crisi desencadenada per la pandèmia i l'increment del preu de la llum ha provocat alguns canvis en la normativa sobre pobresa energètica. En concret s'han modificat les condicions per obtenir el bo social i s'han aprovat bonificacions específiques per a col·lectius concrets. Les dades del mateix Punt d'Assessorament Energètic ja apunten que és un àmbit de preocupació creixent.

Durant l'any 2021 hi van passar 495 persones, un 72% més que durant el 2020. Cal tenir en compte, també, que amb l'esclat de la pandèmia el servei es va suspendre uns mesos. De les gairebé 500 atencions fetes l'any passat, sis de cada deu van acabar amb alguna recomanació.

Per una banda, 233 famílies a les quals es va aconsellar demanar el bo social, i 179 més a les quals es va recomanar canviar al mercat regulat. També es va recomanar a 67 persones abaixar la potència contractada a casa seva i es van fer 36 auditories energètiques a domicilis. El consistori també informa que, a finals d'aquest mes d'abril, s'ha previst tornar a convocar la subvenció per a famílies en situació de pobresa energètica.