Imatge de l'edifici del Mas Iglesias de Reus, seu del Centre de la Imatge Mas Iglesias

Mas Iglesias es convertirà en punt de vacunació de Reus la setmana vinent

S'ha confirmat un mes després d'haver anunciat que es mantenien converses amb el CatSalut per instal·lar-ne un

Reus comptarà amb un punt de vacunació intermèdia a partir de la setmana vinent. Aquesta és la previsió actual del departament de Salut de la Generalitat segons ha explicat aquest matí el regidor de Salut de Reus, Òscar Subirats. El centre de vacunació que actualment funciona a Cambrils es traslladarà a la capital del Baix Camp, segons apuntava el PSC divendres passat arran de la comissió informativa municipal, a l'edifici del CIMIR de Mas Iglesias.

El regidor reusenc afirma que «el centre de vacunació intermèdia que fins ara tenia la ciutat de Cambrils, aviat, i aviat vol dir la setmana que ve, si no hi ha res de nou, es traslladarà cap a Reus». L'anunci l'ha de fet el CatSalut aquesta setmana, possiblement entre avui i demà, un mes després del primer anunci públic en aquest sentit.

Subirats no ha volgut desvelar la seva ubicació definitiva, però sí que ha apuntat que «no estarà ubicat a l'espai de la Palma perquè impedia que es pogués continuar la vacunació comunitària que està realitzant el CAP Llibertat, sinó que s'ha buscat un altre espai molt cèntric, però és el CatSalut qui ha de donar aquesta notícia».

El punt de vacunació de Reus s'ubicaria a Mas Iglesias

Remarca, això sí, que serà «un espai municipal que hem cedit i que hem treballat per preparar-lo». Fa vora un mes, durant una pregunta del PSC al plenari municipal, Subirats va anunciar que s'estaven mantenint converses i reunions amb el CatSalut per ubicar un punt de vacunació intermèdia a la ciutat.

Els socialistes, de fet, van elevar la falta d'un punt de vacunació intermedi a Reus al Síndic de Greuges. Consideren «vergonyosa» la situació en la qual havia quedat Reus, fent que la seva ciutadania s'hagués de desplaçar, almenys, fins a Tarragona, Valls o Cambrils, tot i que sovint també més lluny.

Criticaven el govern local perquè, segons etzibava el portaveu socialista, Andreu Martín, «els nostres governants s’hi conformen i es queden de braços creuats davant aquest greuge respecte a altres ciutats de l’entorn». Criticaven el que qualificaven d'un «retard en la vacunació de reusencs i reusencs que suposa aquest entrebanc logístic».

Les crítiques del PSC també carregaven contra les explicacions «poc convincents» que Subirats els havia donat al plenari municipal. Motiu pel qual van tornar a insistir, segons denunciaven en un comunicat divendres passat, a la comissió informativa. Va ser en aquest òrgan on, segons la nota del PSC, es va informar que el punt de vacunació seria a Mas Iglesias, a l'edifici del CIMIR.

Subirats assegura que Reus manté el percentatge de vacunació adequat

Un anunci que no va convèncer als socialistes. Martín etzibava que «primer ens havien dit que seria al Tecnoparc, després a la Palma i ara al CIMIR. El cas és que, de moment, ni en un lloc ni en un altre. Estan jugant amb tots nosaltres i amb la nostra salut. Un altre despropòsit inadmissible de la Generalitat vers la nostra ciutat».

Aquest matí Subirats ha volgut relativitzar la situació plantejada pels socialistes reusencs. «El fet que no tinguem un centre de vacunació intermedi no vol dir que no hi hagi opcions perquè la ciutadania no es pugui vacunar, s'està fent una gran tasca des de les àrees bàsiques de salut, on s'està fent vacunació comunitària», ha assegurat.

Ha exposat que, a la ciutat de Reus, 35.015 persones han rebut la primera dosi de la vacuna i 14.249 més han rebut les dues o s'han vacunat amb la que produeix Janssen, que és monodosi. «Sense tenir centre de vacunació intermèdia, la ciutat de Reus està mantenint el percentatge de vacunació en un nivell semblant a la mitjana catalana», assegura el regidor de Salut.

Afirma, de fet, que «amb els diferents programes que s'han posat en marxa fins ara, pràcticament està per sobre del percentatge de vacunació que té la mitjana catalana». L'excepció és el personal sanitari; «el més preocupant, per entendre'ns, seria el personal d'atenció primària i hospitalària, que està molt per sota, però també és veritat que les últimes setmanes s'ha fet un gran avenç».