Un autobús municipal de Reus de la línia del barri Gaudí passant pel passeig de Mata

Els abonaments de Reus Transport, rebaixats un 30% de setembre a desembre

L'empresa municipal s'ha acollit a un ajut estatal per rebaixar un 30% el preu dels títols de transport

Els abonaments dels autobusos de Reus seran un 30% més barats entre el mes de setembre i finals d'any. Reus Transport ha decidit acollir-se a l'ajut estatal per aplicar la rebaixa als títols que més es fan servir. L'anunci arriba tres mesos després de la darrera pujada de preus.

A partir del mes de setembre, i almenys fins el 31 de desembre, la T-10 deixarà de valdre 8 euros per costar-ne 5,60. La rebaixa, com a la resta de títols, deixa els preus per sota dels que hi havia abans de la pujada el mes de maig. Els abonaments per a famílies nombroses i monoparentals també es veuran afectades per aquest canvi.

La T-10 és multipersonal i permet fer 10 viatges en un període de tres mesos. La T-Mes baixa de 30 a 21 euros, és una targeta unipersonal amb viatges il·limitats durant un mes. També és unipersonal la T-10/30, que passarà de valdre 7 euros a costar-ne 5.

En aquest cas es poden fer deu viatges amb un interval de 30 dies. La T-365, unipersonal i amb viatges il·limitats durant tot l'any, deixarà de costar 270,50 euros per valer-ne 190. La T-Jove també és unipersonal, permet fer 10 viatges enn un mes i és per a persones entre 12 i 30 anys empadronades a Reus.

Ara costa 6,30 euros, i a partir del mes de setembre en valdrà 4,40. Per últim, els abonaments per a famílies nombroses i monoparentals també quedaran rebaixats. Són abonaments unipersonals que permeten fer viatges il·limitats durant un mes.

Els de règim general passaran de 24 a 17 euros i els de règim especial, de 15 a 10,50 euros. La rebaixa s'aconsegueix a través d'un ajut estatal del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Des del grup socialista subratllen l'impacte de la iniciativa.

L'exregidora i actual diputada al congrés, Sandra Guaita, afirma que es tracta d'una mesura pensada perquè la ciutadania pugui «afrontar la inflació provocada per la guerra que tant ens està afectant». Recorda que també s'han pres mesures en l'àmbit de Renfe i Rodalies. En el cas del transport urbà, l'ajut cobreix una rebaixa del 30% per aquells Ajuntaments que ho sol·licitin.

L'ajut està previst entre l'1 de setembre i el 31 de desembre, però Guaita obre la porta a una possible pròrroga en funció de com evolucioni la inflació. De fet, el govern central insta les administracions locals a afegir-hi de la seva part perquè la rebaixa sigui més gran.