Els Reis d'Orient reben les nenes i nens al Campament Reial de Reus

Els patges dels Reis d'Orient recolliran les cartes dels reusencs des de la Palma

El dispositiu serà de menys envergadura que el Campament Reial del Parc Sant Jordi

Els patges dels Reis d'Orient visitaran Reus del 30 de desembre al 5 de gener. Mentre siguin a la ciutat s'instal·laran a la Palma, on també faran la recollida de cartes. El dispositiu que prepara l'Ajuntament es planteja de menys envergadura que els que s'han fet durant la pandèmia al Parc Sant Jordi.

Amb tot, tampoc es tornarà a la preparació que s'havia fet fins aleshores a la Casa Rull. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, explica que «hi haurà algun d'aquests elements que ens han acompanyat en el que havia sigut el Campament Reial». «Transformem la recollida de cartes de la Casa Rull i la portem cap a la Palma, per escenificar també l'espai dels patges», aclareix.

Els patges dels Reis d'Orient s'instal·laran a la Palma

El dispositiu quedarà a mig camí entre el desplegament que s'ha fet els dos darrers anys al Parc Sant Jordi i la rebuda més austera que es feia tradicionalment a la Casa Rull. «Hem vist que era interessant que aquesta recollida de cartes tingués un pes específic», afegeix el regidor. El plantejament actual «permet que hi pugui anar molta més canalla» que abans de la pandèmia.

Els emissaris reials recolliran les cartes dels infants entre el dilluns 2 de gener i el dimecres dia 4. La Palma obrirà a dos quarts de deu del matí i farà horari continu fins a dos quarts de nou del vespre. L'entrada serà lliure i s'habilitarà una cua si l'afluència supera l'aforament previst.

L'entrada es farà pel carrer Ample, i se seguirà el recorregut planificat a l'interior fins a la sortida, que serà al carrer Tívoli. Se seguirà comptant amb la implicació d'entitats de la ciutat en funció de les necessitats del desplegament previst. La recollida de cartes serà un dels punts àlgids del programa que Cultura presentarà per aquestes Festes de Nadal.

Començarà el 21 de desembre amb el solstici d'hivern, que té al carrer del Vidre el seu lloc més emblemàtic. Si els núvols ho permeten, es pot veure com el sol travessa el campanar de la Prioral donant una imatge especialment reusenca. L'endemà, 22 de desembre, es faran les primeres representacions dels Retaules Vivents.

Tornaran a ubicar-se al voltant de la Prioral, a les Peixateries Velles i al Fossar Vell. Les representacions es repetiran els dies 23, 25 i 26 de desembre a les vuit del vespre. El 30 de desembre, arribaran els Patges Reials i ho faran a la Casa Rull, seu de l'Institut Municipal Reus Cultura.

El 31 de desembre hi haurà la cercavila de l'Home dels Nassos, que acabarà al balcó de l'Ajuntament. A les dotze del migdia, des del Campanaret i fins al Mercadal tindrà lloc la cercavila del Ball dels Dotze Mesos. Ja entrats al 2023, la recollida de cartes per als Reis d'Orient serà el primer acte del programa cultural reusenc.

Hi posarà punt final, com marca la tradició, la Cavalcada del dijous 5 de gener. Cap a quarts de cinc de la tarda arribaran Ses Majestats a la plaça d'Anton Borrell del Parc Sant Jordi. Serà cap a quarts de set de la tarda quan, des del capdamunt del carrer Ample, el seguici reial comenci a recórrer el centre de Reus.