Homenatge als difunts durant el confinament al Cementiri de Reus

Reus recordarà els difunts del darrer any amb el concert 'Músiques per al retrobament'

L'acte se celebrarà el pròxim 15 de setembre i les entrades gratuïtes ja es poden reservar en línia

El pròxim 15 de setembre, a les 20.15 hores, el Cementiri General de Reus serà escenari un any més del concert per recordar i homenatjar les persones que han mort durant el darrer any. Enguany, en l’actual context de pandèmia, l'acte es reformula i canvia la seva denominació de 'Concert per al record' per 'Músiques per al retrobament'.

Amb la voluntat de poder congregar una quantitat més gran d'assistents —complint estrictament les mesures sanitàries—, oferirà dues programacions musicals diferents en dos escenaris separats. Els assistents, un total de 300 persones, canviaran d'espai a la mitja part per tal de poder seguir les dues programacions.

Els assistents es repartiran en els dos espais, amb 150 persones a cadascun d'ells. El primer escenari estarà ubicat en la zona que habitualment s'ha utilitzat durant els darrers anys, mentre que el segon, es desplaçarà cap a la part més nova del cementiri, per sobre de la Fonts de les Cendres.

Les invitacions gratuïtes es poden aconseguir en línia

Les invitacions gratuïtes es poden obtenir a través del web sfreus.cat, tal com s'ha fet durant aquests anys anteriors. Els tiquets es podran reservar fins que s'esgotin. Per tal d'accedir al concert, caldrà presentar l'entrada —en paper o a través del dispositiu mòbil— a la porta principal del Cementiri, des d'on s'ubicarà a cada assistent a l'espai que se li hagi atorgat.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, el recinte estarà oportunament senyalitzat amb les mesures sanitàries pertinents, així com la disposició de cadires a cada espai musical. Serà obligatòria la mascareta i, durant del recorregut, hi haurà dispensadors de líquid per les mans.

Els artistes que actuaran al concert 'Músiques per al retrobament'

En un dels escenaris de 'Músiques per al retrobament' hi actuarà Anna Amigí Vilalta, violinista de base, cantant i compositora multi-instrumentalista espluguina que treballa habitualment entre Catalunya i Bèlgica.

En l'altre escenari, hi actuaran Albert Galcerà i Albert Carbonell (Garbuix duet) amb una proposta musical que també commemorarà els 150 anys del Cementiri General de Reus.