Imatge d'un comptador de telemesura d'Aigües de Reus

La implantació de la telemesura d'Aigües de Reus entra en la recta final

S'ha adjudicat el contracte per instal·lar 23.000 nous comptadors electrònics per 1,8 milions d'euros

Aigües de Reus ha adjudicat el contracte que ha de completar la instal·lació de comptadors electrònics a la ciutat. D'aquesta manera, la implantació de la telemesura d'aigua a Reus entra en la seva recta final. Ara com ara, segons ha informat l'Ajuntament de la capital del Baix Camp, hi ha 30.000 comptadors electrònics instal·lats, una xifra que suposa que més d’un 50% dels usuaris del servei ja compten amb un comptador de telemesura.

El nou contracte, per un import total d'1.837.718 euros, s’ha adjudicat a Geconta Medidores de Fluidos S.L. L'empresa adjudicatària disposa ara d'un termini de cinc anys —quatre anys més un cinquè any de possible pròrroga—per desplegar la xarxa de comptadors de telemesura a tota la ciutat. La previsió és que s'instal·lin unes 23.000 unitats de diferents tipologies.

En aquest sentit, els nous comptadors incorporen l'última tecnologia, sent més segurs, duradors i fiables pel que fa a la transmissió i lectura de dades. Els nous equips estan equipats amb la tecnologia de l'Internet de les Coses (Idc).

Una eina al servei de les persones

Segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, la modernització tecnològica suposa una atenció més propera i transparent. Així mateix, la telemesura facilita una major interacció amb Aigües de Reus, alhora que suposa més informació pels clients respecte del seu consum domèstic d'aigua, evitant també el seu malbaratament.

El consistori ha destacat que la telemesura també permet els clients activar un conjunt d’alarmes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim (prèviament configurat), si hi ha un consum continu resultat d’una fuita o si es registra un consum del tot inesperat (després d’haver predefinit els dies i hores en els quals l’usuari espera que no hi hagi cap consum).

Projectes per optar al PERTE del govern espanyol

La digitalització en la gestió de l'aigua, segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, encaixa plenament en els objectius que fomenta la Unió Europea. En aquest sentit, en aquest àmbit de la digitalització, Aigües de Reus ja treballa en diversos projectes per optar als fons del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) que el govern espanyol va presentar recentment.

En aquest sentit, Aigües de Reus treballa per disposar d’unes infraestructures modernes i oferir als seus abonats un millor servei. Paral·lelament als treballs de renovació física del parc de comptadors, l'empresa ha instal·lat uns concentradors en llocs estratègics per fer possible la recollida de tots els senyals que emeten i fer-los arribar als servidors de les oficines centrals.