Carrer de Reus

Recullen més de 5.000 signatures per demanar més accessibilitat als carrers de Reus

Els impulsors volen que Reus tingui en compte les persones amb mobilitat reduïda i adeqüi els carrers

Aquest dimarts, 6 de setembre, quatre reusencs amb mobilitat reduïda han entregat a les Oficines d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Reus més de 5.000 signatures per demanar al consistori que solucioni els problemes que es troben a la via pública.

Els quatre veïns de Reus van decidir posar en marxa aquesta lluita fa uns mesos. Van activar una pàgina web per poder fer difusió de les seves queixes i mostrar també a tota la població els problemes que han d'afrontar dia a dia quan surten a passejar per la ciutat.

Barreres arquitectòniques en una ciutat que intenta ser cada cop més adaptada, però que encara té un llarg recorregut per endavant com es pot veure a les imatges que faciliten aquests reusencs a la seva pàgina web. Voreres on amb prou feines hi passa una persona caminant, carrers ocupats per estands o taules i cadires, passos de vianants que no concorden amb la zona adaptada de la vorera i un llarg etcètera de barreres arquitectòniques que ens poden passar desapercebudes, però que per a les persones amb mobilitat reduïda són un autèntic calvari.

Fer una ciutat més accessible

Farts de trobar-se amb situacions d'aquesta mena, els quatre reusencs van decidir recollir signatures per fer sentir la seva veu a l'Ajuntament de Reus. El seu projecte va fer un pas més aquest dimarts quan, a les 10.30 hores, es van reunir per presentar 5.365 signatures que han aconseguit aplegar en poc més de dos mesos de campanya.

La seva petició és senzilla: que l'Ajuntament de Reus actuï i faci una ciutat més accessible a tothom. «L'Ajuntament ha permès que els negocis posin les terrasses, expositors de fruita i altres objectes a les voreres, impedint que les persones puguin circular» asseguren. «Nosaltres, els minusvàlids, hem de sortir de les voreres per anar per on podem, passant per damunt de les llambordes que algun tècnic va decidir deixar per 'fer bonic'», expliquen indignats.