La Casa dels Mestres vista des de fora

Rehabilitaran tres pisos en desús de la Casa dels Mestres per obrir-los al lloguer social

El projecte el financen l'Ajuntament de Reus i una subvenció de la Diputació de Tarragona

La rehabilitació de tres pisos de la Casa dels Mestres de Reus permetrà que s'acabin incorporant a la borsa de lloguer social local. L'Ajuntament de Reus ha publicat la licitació del contracte d'obres que ha de permetre que els tres immobles, actualment en desús, puguin tornar a tenir vida i incrementin el reduït parc d'habitatges municipal, una línia d'actuació que el govern ha situat com a bàsica d'aquest mandat.

Quan s'hagi adjudicat i formalitzat el contracte públic d'obres, la previsió és que les obres es puguin dur a terme en tres mesos. El projecte compta amb un pressupost de 86.468,98 euros, i gairebé la meitat es finançarà a través d'una subvenció de la Diputació de Tarragona. En l'àmbit administratiu, el consistori traspassarà la gestió d'aquests tres pisos a Redessa «per tal d'aplicar el mateix model de lloguer social que a la resta del parc municipal d'habitatges».

Reformen tres pisos de la Casa dels Mestres

A la Casa dels Mestres, al passeig de Mata, hi ha aquests tres pisos, als baixos i al primer pis de les escales B i C, i que ara mateix es troben en desús. L'Ajuntament de Reus els vol rehabilitar, i el contracte d'obres contempla, per una banda, «la reforma interior de tres habitatges», i per l'altra, «la modificació dels baixants generals de recollida d'aigües residuals de l'edifici».

El projecte es licita a través d'un sol contracte de 86.468,98 euros dividit en la reforma dels interiors, amb 59.035,61 euros i l'actuació als elements comuns de l'edifici amb 27.433,37 euros de pressupost. Una quantitat que, de fet, estarà cofinançada per la Diputació de Tarragona.

Serà a través d'una subvenció atorgada el mes d'octubre de l'any 2020 dins de la convocatòria per a inversions en habitatges de titularitat municipal. La institució supramunicipal aportarà 42.327,60 euros per cobrir bona part dels 59.035,61 euros de la reforma dels pisos en si.

A la pràctica, suposa pràcticament la meitat del cost total previst inicialment per l'obra de reforma i d'actuació als espais comuns. Quan es va aprovar la subvenció de la Diputació va quedar establert que les obres s'executarien abans del mes de setembre del 2021.