Flota de motocicletes de la Guàrdia urbana de Reus

L'Ajuntament de Reus vol renovar la flota de la Guàrdia Urbana amb vuit vehicles nous

La licitació del contracte ha sortit per un import de 196.378,69 euros

L'Ajuntament de Reus ha obert concurs públic per renovar la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana. La licitació del contracte ha sortit per un import de 196.378,69 euros i preveu donar continuïtat a la renovació progressiva del parc de vehicles del cos municipal de seguretat. 

La licitació inclou un total de vuit vehicles. En concret, dos vehicles patrulla amb equipament policial i kit de detinguts; una furgoneta  per al transport de persones amb equipament policial; tres motocicletes tipus trail amb retolació i conjunt de sirenes i llums; i dues motocicletes elèctriques amb retolació i conjunt de sirenes i llums. 

El motiu principal d'aquesta renovació és la gran quantitat de quilòmetres que tenen la flota de vehicles i motocicletes de la Guàrdia Urbana de Reus. Alguns amb més de 300.000 quilòmetres. Aquestes pateixen sovint avaries  amb un cost molt elevat. Per aquest motiu, consideren necessari donar-los de baixa i adquirir-ne altres nous.

A tot això s'inclou la necessitat del cos de tenir furgonetes per al transport d'agent en el cas de determinats dispositius o serveis. Una de les actuals està matriculada l'any 1998, i per la seva antiguitat sovint es fa difícil trobar recanvis.

Pel que fa a les motocicletes, la majoria tenen més de 15 anys d'antiguitat i alguna més de 20 i necessiten una renovació. També és necessària la compra de dues motocicletes elèctriques, les quals estarien destinades a diversos serveis.

En aquest sentit serien de proximitat i farien tasques com als serveis d'informes, entrega de citacions, trasllat de documentació. A més de la resta de serveis que es poden fer amb aquest tipus de vehicle amb la finalitat de reduir l'impacte ambiental.