El pas inferior del pont del barri Gaudí, amb un carril bici per cada sentit, una sola vorera i elements per reduir el soroll

Reobert al trànsit el pont del barri Gaudí de Reus

S'ha creat una nova rotonda a la boca sud del pas inferior, entre el pont, l'avinguda dels Països Catalans i la dels Jocs Olímpics

Quatre mesos i mig després de començar les obres, el pont del barri Gaudí de Reus torna a quedar obert al trànsit. Les actuacions de millora no han acabat, però es preveu que puguin seguir sense haver d'interrompre novament la circulació. Amb el pas reobert s'ha eliminat una de les voreres i s'ha incorporat un carril bici per cada sentit.

També s'ha creat una nova rotonda a la boca sud del pas inferior. Segons puntualitzen fonts municipals, «s'ha incorporat provisionalment, a mode de prova». Està situada a la cruïlla entre l'avinguda dels Països Catalans i l'avinguda dels Jocs Olímpics.

L'objectiu és «facilitar les incorporacions i girs, reduir la velocitat i evitar que s’hagi de travessar el pont per girar a la rotonda del barri Gaudí». Si l'eficàcia de la rotonda es considera suficient, es deixarà de manera permanent. A partir d'aquest divendres, 5 d'agost, al migdia, ja es pot tornar a passar pel pont del barri Gaudí.

L'Ajuntament de Reus ha rebut parcialment les obres, que no han pogut acabar-se en el calendari previst inicialment. S'havien de fer dues actuacions diferents, una per part del consistori, i l'altra d'Adif. Quan es va plantejar el projecte es va apostar per compaginar totes dues obres.

Adif havia de reparar les filtracions de la infraestructura en si, mentre que l'Ajuntament volia redistribuir la circulació del pas inferior. Finalment, però, no s'han pogut fer en paral·lel, i es va concedir una pròrroga fins al setembre a l'empresa contractada pel consistori. Serà a mitjans del mes vinent quan, en principi, han d'acabar definitivament els treballs de millora.

Segons informa el govern de Reus, resten «principalment treballs de pintura i acabats». Amb l'obertura de la circulació també es reprèn el recorregut habitual de la línia d'autobús L-10. Les obres han deixat el pas inferior del pont amb una sola vorera i s'han afegit dos carrils bici, un per cada sentit.

També s'ha millorat la il·luminació de la zona i s'han instal·lat elements per reduir el soroll dels vehicles que hi passen. La rehabilitació de la circulació pel pont també implicarà retirar el semàfor temporal que hi havia al pontet entre el barri Gaudí i la carretera d'Alcolea. S'havia instal·lat perquè ha sigut un dels punts que ha absorbit part de la circulació derivada del tall de trànsit.