La residència d'Horts de Miró de Reus obrirà al febrer

L'obertura es farà efectiva quan la Generalitat enllesteixi els darrers documents

La residència d'avis i àvies del barri Horts de Miró de Reus podria començar a operar a principis del mes de febrer d'enguany. Després que s'inaugurés el CAP Horts de Miró, ja fa sis anys, sense inaugurar-se el geriàtric, el 2019 podria començar a acollir als ancians del Baix Camp que estan en la llista d'espera que gestiona la Generalitat amb tots els centres. La Generalitat de Catalunya es troba en procés d'ultimar els darrers tràmits per a l'obertura final, després que l'Ajuntament de Reus aprovés en ple el conveni amb la Generalitat i la Fundació per a l'Atenció Social.

La residència obrirà al febrer

El geriàtric situat al carrer Maria Antònia París podria estar obert a principis de febrer,  després que es construís fa sis anys i que mai s'havia posat en marxa. Tot i no haver-se pres la decisió de posar-se en marxa, l'any 2017, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, va atorgar 24 places públiques, però no es va dur a terme aquesta assignació, ja que l'empresonament de la Consellera Dolors Bassa, va impedir que signés la concessió de les places.

La residència d'Horts de Miró de Reus es va començar a equipar a partir del febrer de 2018, i des de llavors treballen en el centre dues persones, la directora i una recepcionista. Tanmateix,  hi treballaran un total de 20 professionals, els quals van ser seleccionats fa un any.

Així doncs, la capacitat total del centre geriàtric és de 58 places, a més d'una vintena pel centre de dia. L'obertura serà parcial, ja que, en un primer moment,  s'obrirà la segona planta, on hi ha el menjador i els serveis, i la tercera planta on hi haurà les 24 places públiques i les cinc privades. En aquest sentit, quedarà pendent la posada en marxa la quarta planta, que, igual que la tercera, acollirà 29 places.

La Residència d'Horts de Miró acollirà un total de 56 avis i àvies | Google Maps

 

La Generalitat ha d'aprovar els darrers documents

El consistori reusenc està a l'espera que la Generalitat acabi de firmar els darrers documents, i un cop firmats el centre ja es podria obrir. Com explica el Diari Més, en aquests moments des del Departament de Treball i Afers Social estan en procediment de redactar dos documents que un cop llestos, passarien a disposició de l'Ajuntament perquè aquest obri el centre.

Gairebé una trentena de places a la residència

La residència d'Horts de Miró disposa de dues plantes per a avis i àvies, en les quals  s'ofereixen 24 places públiques, gestionades per la Fundació Social del Grup Sagessa i  5 de privades. A més, disposa de tres planes; la subterrània estarà destinada a serveis generals, la segona planta és on se situaran els serveis específics per als avis i àvies, com serveis mèdics, d'estètica o el menjador. A la resta de plantes és on  se situaran les habitacions dels ancians i del personal. 

A punt per estar operativa

La Generalitat gestiona la llista d'espera de tots els ancians que volen entrar en una residència a la comarca del Baix Camp. En aquest sentit, hi ha un total de 160 avis i àvies que estan en espera per entrar-hi i, el seu destí, podria ser el centre geriàtric d'Horts de Miró de Reus. Tanmateix, aquestes persones que no estan desateses sinó que reben algun tipus d'assistència