Faça exterior de l'entrada de la residència d'Horts de Miró de Reus

La segona planta de la residència d'Horts de Miró es prepara per poder acollir gent gran en quarantena

L'Ajuntament de Reus i la Generalitat fa setmanes que estudien i preparen noves línies d'actuació

La segona planta de la residència d'Horts de Miró de Reus servirà per acollir pacients de Covid-19 si convé. La idea és poder-hi allotjar aquells pacients que es detectin a les residències del Baix Camp i no es puguin aïllar a l'equipament on viuen. La planta, que fins ara no s'ha posat mai en marxa, pot arribar a acollir 24 persones.

Tal com ha informat Diari Més i han confirmat a TarragonaDigital fons municipals, Ajuntament i Generalitat estan treballant aquesta possibilitat per tenir un recurs més si la pandèmia torna a situar-se en un escenari més complicat que l'actual. No es tractaria de convertir-ho en un centre hospitalari, sinó que els pacients que ho requerissin s'ingressarien a l'Hospital Sant Joan.

Aïllar pacients que no necessitin hospitalització

La funció d'aquesta part de la residència d'Horts de Miró seria acollir només les persones grans que viuen en residències de la comarca on no se les pot aïllar completament en cas que donin positiu per coronavirus. El protocol que s'està estudiant actualment contempla poder activar aquesta planta amb una primera fase que acolliria vuit persones i, en cas que calgués, es podrien activar la resta de places.

Aquesta segona planta de la residència podria estar operativa, segons apunta el rotatiu, a finals d'aquest mes. S'han d'acabar de tancar qüestions com el pressupost necessari per posar-la en marxa, però ja s'ha estudiat de quina manera activar la segona planta sense que hi hagi contacte ni amb els pacients, ni amb el personal, ni amb la distribució del menjar de la primera planta, que va posar-se en servei ara fa nou mesos.

L'equipament es va acabar de construir i inaugurar l'any 2012, però no s'ha posat en marxa fins a finals del 2019. Actualment funciona només la primera de les dues plantes que té la instal·lació, mentre que la segona restava pendent que la Generalitat hi adjudiqués places.

Com ja va passar quan es va posar en marxa la primera planta, és el Govern català qui gestiona les places de residència, que en aquest cas van acabar sent totes concertades tot i que s'havia arribat a plantejar que n'hi hagués una part de privades. L'equipament està ubicat a sobre del CAPI d'Horts de Miró.