Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana del Gaudí Centre de Reus

El restaurant del Gaudí Centre de Reus torna a buscar inquilins

L'Ajuntament de Reus ha obert el concurs públic per trobar algú que exploti l'espai | Redessa ha fet inversions a les instal·lacions de la plaça del Mercadal

El restaurant del Gaudí Centre de Reus torna a estar a disposició de qui vulgui explotar-lo. L'Ajuntament ha obert el concurs públic perquè un privat se'n faci càrrec fins al 2035. S'estableix un cànon mensual de 2.000 euros més IVA que es començarà a pagar el juliol del 2022.

La regidora d'Economia i Coneixement, i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, admet que «tenim les expectatives molt altes». L'empresa municipal ha fet una inversió de 40.000 euros a l'espai «perquè qui opti a exercir l'activitat al Gaudí Centre, l'endemà mateix ja pugui obtenir la llicència d'activitat». La carència fins a l'estiu del 2022 s'ha establert per donar a qui exploti l'espai un temps de marge per arrencar el negoci.

La inversió de Redessa vol cobrir la que hauria d'haver fet l'empresa o el particular que guanyi el concurs públic. Tot plegat, explica Pallarès, per facilitar la posada en marxa del negoci. «Ajudarem en tot allò que puguem perquè pensem que és un punt emblemàtic de la ciutat i pot ajudar a revitalitzar l'entorn i el sector», reafirma.

Fa uns dies que el concurs públic és obert i, tot i que encara no s'han formalitzat ofertes, sí que s'ha detectat l'interès d'alguns particulars. Segons aclareix la consellera delegada, es tracta de persones que han volgut conèixer l'espai, les instal·lacions i les condicions de la licitació pública. A l'hora de valorar les ofertes que es registrin també s'estudiarà la proposta gastronòmica.

Nou intent per adjudicar el restaurant del Gaudí Centre

Es tindrà en compte que es facin servir «productes de proximitat i de temporada» i que els menús «tinguin diferents propostes en festius i laborables». Un altre criteri que es tindrà en compte segons la licitació pública és que s'ofereixin plats aptes per a persones intolerants i al·lèrgiques a diferents aliments. La valoració de l'oferta gastronòmica també es fixarà en la carta de vins.

En aquest cas es premiarà que hi hagi «presència de denominacions d’origen del territori i una gamma variada». Per últim, també es tindrà en consideració «l’oferta de plats exclusius del restaurant, la cuina d’autor, creativa o d’avantguarda». Més enllà de la cuina, les ofertes que incloguin Gaudí al nom del futur restaurant sumaran més punts.

L'espai compta amb prop de 225 metres quadrats de planta amb una terrassa de gairebé 130 metres quadrats. La terrassa de cuina fa 28,64 metres quadrats i la del sobreàtic, 33,28 metres quadrats. El restaurant compta amb un magatzem al soterrani de 52,76 metres quadrats i l'espai que li pertoqui de terrassa a la plaça del Mercadal.

Es tracta d'un restaurant ubicat a la part superior del Gaudí Centre, una particularitat que, segons Teresa Pallarès, es pot veure com un actiu. «El restaurant és molt diferent i per algunes persones això és un hàndicap, però jo ho entenc al revés», explica. L'equipament està inoperatiu des del 7 de gener del 2019.

No ha comptat amb una trajectòria llarga des que es va obrir, i l'any passat mateix ja es va treure a licitació i va quedar deserta. Aleshores ja s'establia un cànon de 2.000 euros mensuals més IVA. La diferència és que l'exempció de pagament era de dos anys.

En aquell cas es feia per compensar la inversió inicial que calia fer a l'espai per posar-lo en marxa. Ara aquesta inversió l'ha fet Redessa i, per tant, es confia que el concurs públic pugui captar l'atenció d'algunes ofertes. La licitació s'ha obert ara després d'haver-se estudiat les condicions per oferir-lo durant els últims mesos.