Façana del Gaudí Centre de Reus

El nou restaurant del Gaudí Centre de Reus ja té data d'obertura

Amb el nom de Terrassa Gaudí s'espera que pugui donar estabilitat a un espai municipal que no n'ha tingut des de fa anys

El restaurant del Gaudí Centre de Reus té previst tornar a obrir portes el pròxim 1 de juny. Finalment no serà per Setmana Santa tal com s'havia apuntat el passat mes de gener. L'espai és propietat de l'Ajuntament, que a través d'un concurs públic va adjudicar-lo a Grupo Limonero.

Es tracta d'una empresa que té diversos establiments a la zona de Miami Platja de Mont-roig del Camp. Ara farà el salt a Reus amb un restaurant que anomenarà Terrassa Gaudí. L'esperança, també del consistori reusenc, és que aquesta nova reobertura permeti donar una continuïtat i una estabilitat que el restaurant no ha tingut des que va obrir per primera vegada.

Aquest matí, des de Redessa i des de Reus Promoció feien públic a les xarxes socials aquesta data prevista d'obertura, que fonts municipals han confirmat. L'establiment comptarà, segons s'ha anunciat, amb «un espai renovat i actual i amb una oferta gastronòmica singular». Les condicions amb les quals es va treure a concurs públic la tardor passada fixaven l'explotació del restaurant fins al 2035.

Redessa ha invertit 40.000 euros a l'equipament per fer-hi adequacions i millores, i per reduir la inversió privada necessària. Tot i això es va mantenir una clàusula que permetia no pagar el cànon mensual fins al juliol d'aquest 2022. L'objectiu era fer atractiva l'oferta als negocis privats, que havien deixat les darreres convocatòries desertes.

Els intents més recents es van fer el juny del 2020, amb un nou concurs públic que no va despertar l'interès de cap empresari. El 2021 es va tornar a intentar, i finalment va ser a la tardor quan es va publicar la licitació. S'havia esperat, segons s'explicava llavors, que la situació econòmica i social fos més favorable a inversions en l'àmbit de la restauració.

També es van fer modificacions a les condicions econòmiques. A través de la inversió de 40.000 euros per part de Redessa s'ha pogut reduir la inversió que havia de fer l'operador privat que assumís el contracte. Finalment es va establir una explotació per catorze anys, fins al 2035, amb un cànon mensual de 2.000 euros més IVA.

La part superior del Gaudí Centre tornarà a tenir activitat després que tanqués per darrera vegada el gener del 2019. Compta amb 225 metres quadrats de planta i 130 metres quadrats més de terrassa exterior. S'hi sumarà, encara, l'espai que li pertoqui a la plaça del Mercadal per ubicar-hi una terrassa a peu de carrer.