Foto de tres torres elèctriques.

Reus exigeix a Endesa que executi el pla d'inversions per evitar els talls elèctrics

L'alcalde s'ha reunit amb l'empresa després que la setmana passada part de la ciutat es quedés sense llum

El darrer episodi de talls de llum a Reus ha motivat una nova reunió entre l'Ajuntament i Endesa. El consistori, a través de l'alcalde, Carles Pellicer, «ha exigit a la companyia el compliment del seu pla d'inversions». Ha de servir per fer feines de manteniment i millora a la xarxa de subministrament.

Des de l'Ajuntament també es reclama a la companyia elèctrica «incrementar les actuacions de prevenció per evitar noves avaries». La trobada s'ha dut a terme aquest dijous, 22 de setembre, després que el consistori la convoqués, de manera urgent, la setmana passada. S'ha fet un seguiment de les actuacions de millora de la xarxa elèctrica de la ciutat.

Segons informa el govern local, alcalde i empresa han repassat les inversions que s'han fet enguany i les que s'han previst per al 2023. Tot plegat arran del tall de subministrament elèctric que, dimarts de la setmana passada, el 13 de setembre, va deixar part de la ciutat sense llum. Segons explicava Endesa aleshores, va ser a causa d'una avaria, que provocava talls intermitents en el corrent elèctric.

La incidència va afectar domicilis, botigues i empreses a través d'una línia de mitja tensió. Els càlculs de l'energètica estimaven afectacions a 3.000 abonats de diferents zones de la ciutat. A l'avaria que exposava Endesa s'hi va sumar un tall elèctric programat, durant tot el matí de dimarts, a l'àrea del barri dels Poetes.

Dels talls elèctrics als episodis de pudors

Durant principis de la setmana passada, i també en dies posteriors, els talls elèctrics es van sumar a un altre episodi en diverses zones de Reus. Des d'una àmplia àrea de la ciutat s'han sentit pudors durant diversos dies diferents. Protecció Civil, consultada per TarragonaDigital, no tenia una explicació als fets.

L'Ajuntament de Reus tampoc sap explicar-ne el motiu, i els episodis s'han repetit durant diversos dies d'aquesta setmana. Des de diferents barris de la zona oest de la ciutat s'ha identificat com olor de purins. Aquesta situació va coincidir amb els talls elèctrics, i tot i que no tenen cap relació aparent, va fer despertar tota mena d'especulacions.

Passats els problemes amb el subministrament energètic, les onades d'olors s'han repetit durant diferents dies segons testimonis de diverses zones de la ciutat.