Instal·lacions fotovoltaiques en edificis municipals de l'Ajuntament de Reus

Reus ampliarà la producció elèctrica amb 14 noves instal·lacions solars fotovoltaiques

Reus Energia ha tret a licitació l'elaboració dels projectes bàsics i executius per a la construcció d’aquestes instal·lacions

L'Ajuntament de Reus ampliarà la seva capacitat de producció elèctrica en 2.2000 kWp. Un fet que s'aconseguirà amb 14 noves instal·lacions solars fotovoltaiques als edificis públics de la ciutat.

Una acció que es farà a través de la nova divisió de Reus Serveis Municipals S.A. dedicada a la producció i comercialització d'energia, Reus Energia. Des d'aquí s'ha tret a licitació l'elaboració de projectes bàsics i executius per a la construcció d'aquestes instal·lacions. 

La durada del contracte serà de dos mesos i la data límit per a presentar ofertes és el 20 d'abril de 2022. La licitació té un pressupost de 58.099,10 euros IVA inclòs.

Les noves instal·lacions a Reus

La producció d’aquestes instal·lacions serà comercialitzada per Reus Energia per a l’autoconsum del propi Ajuntament. Tot i això, l’excedent es preveu que es pugui distribuir als veïns i empreses en un radi proper amb la posada en funcionament de les comunitats energètiques previstes al Barri Gaudí i al polígon Agro-Reus.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, explica que «la ciutat continua endavant per crear el seu propi futur energètic desenvolupant paral·lelament l'eficiència energètica i la producció d’energia neta i renovable aprofitant al màxim les cobertes dels edificis municipals».

Actualment, l’Ajuntament de Reus ja té diferents instal·lacions de generació d’aprofitament de recursos renovables, principalment fotovoltaica, a les escoles de la ciutat i altres edificis públics.

Les noves instal·lacions s’ubicaran als següents edificis públics: nau de Reus Transport (polígon Agro-Reus); Redessa II ( polígon Agro-Reus); Dipòsit Municipal de Vehicles (polígon Agro-Reus); Mercat Central; Estació d'autobusos; Pavelló Olímpic Municipal (cobertes centrals); Pavelló Olímpic Municipal ( ala occidental); Reus Serveis Municipals, S.A. i les escoles públiques Pi del Burgar; Rubió i Ors; la Vitxeta; Escola Mowgli; Isabel Besora; Tecnoparc i Central de Recollida Pneumàtica.

Aquestes noves instal·lacions afegiran capacitat de producció elèctrica als projectes ja en curs. Un fet que passarà en la instal·lació d’un total de 118,4 kWp a través de panells solars a l’Institut municipal de formació i empresa Mas Carandell i a les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Dr. Alberich i Cases, que amb el nou projecte veuran ampliada la seva capacitat de producció. L’execució d’aquest projecte ja s’ha licitat i es preveu la seva posada en funcionament en els propers mesos.