Imatge de dos gossos a la zona d'esbarjo del barri Pelai de Reus

Reus aposta per incrementar els controls contra els propietaris incívics de gossos

El consistori reusenc anuncia una campanya de la Guàrdia Urbana i recorda que les sancions poden arribar fins als 800 euros

Tolerància zero contra l'incivisme dels propietaris de gossos que incompleixen l'ordenança de civisme de l'Ajuntament de Reus. En aquest sentit, el consistori reusenc perseguirà aquells que no recullin els excrements dels seus animals o que no remullin les miccions. Ho han anunciat aquest dimarts en roda de premsa, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez.

En la seva intervenció, Pellicer i Vázquez han fet una nova crida a la ciutadania perquè compleixin l'ordenança, alhora que han anunciat que la Guàrdia Urbana de Reus farà una campanya de conscienciació, que inclourà multes pels incompliments. Les sancions per no recollir els excrements dels animals a la via pública, han recordat, poden arribar fins als 800 euros.

313 actes aixecades durant l'any 2021

Actualment, segons les dades de l'Ajuntament de Reus, a la ciutat hi ha uns 12.000 gossos censats i els serveis de neteja  de la capital del Baix Camp recullen una mitjana diària de 150 defecacions cada dia. Segons s'ha explicat durant la roda de premsa, durant el 2021 es van obrir 313 actes per la Guàrdia Urbana de Reus: 104 corresponen a dejeccions, 31 a miccions i 178 a altres infraccions.

Comparant les dades amb les de l'any 2020, les actes per dejeccions s'han incrementat 99 a 104 i les de miccions han passat de 4 a 31 aquest darrer any. En aquest sentit, cal recordar que l’obligació de remullar els orins dels animals va entrar en vigor amb la modificació de l’ordenança de Civisme el juliol de 2020.

Del total d'actes aixecades durant l'any 2021, es van aplicar 31 sancions.

«És imprescindible per a la convivència de tothom»

L'alcalde Carles Pellicer ha fet una crida a la ciutadania a respectar l'ordenança i ha alertat que «en les darreres setmanes hem detectat que hi ha propietaris de gossos que no estan fent bé el que estan compromesos a fer i obligats a fer: recollir els excrements dels seus gossos i remullar la zona on han orinat». Davant això, ha assegurat que «és imprescindible per a la convivència de tothom».

Per la seva banda, la regidora Maria Dolors Vázquez ha anunciat un increment en el control de l'incivisme entre els propietaris de gossos, ja que «la brutícia als carrers i places per no recollir els excrements és un dels temes que genera més queixes veïnals a la via pública».