Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'Ajuntament de Reus vol tenir dos nous grups de P-3 el curs vinent

Consistori i sector educatiu han fet la petició a Ensenyament | Consideren que la demografia ho justifica

Imatge d'arxiu de la Taula Mixta d'Ensenyament de Reus | Jordi Olària

 

L'Ajuntament de Reus i representants d'altres sectors implicats en la planificació escolar reclamen a Ensenyament que Reus tingui dos nous grups de P-3 de cara al curs vinent. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la petició formal ja s'ha fet en el marc de la Taula Mixta, l'òrgan multilateral que serveix per planificar l'oferta de places als centres públics. Fonts municipals confirmen aquesta situació i asseguren que les dades demogràfiques que tenen sobre la taula avalarien aquest increment.

[predef]reus-app-183[/predef]

Sense ubicació concreta

Tot i tenir centres concrets en els quals es voldria que s'incorporin aquests nous grups escolars, es prefereix no parlar d'ubicacions concretes fins que no hi hagi una decisió ferma respecte a aquesta qüestió. De fet, es matisa que els nous grups es planificaran «on sigui convenient». Tot i que no queda descartat, aquests dos grups no tenen per què reincorporar-se als centres que, en començar el curs actual, van perdre'n, i que són l'escola Joan Rebull i el col·legi Isabel Besora.

Des del departament d'Educació no es fan declaracions sobre aquesta qüestió, i només s'informa que «encara s'està treballant des dels Serveis Territorials en el marc de les taules mixtes de planificació». Sense calendari sobre la taula, emplacen qualsevol informació oficial a l'anunci que es faci des de la conselleria i, posteriorment, des dels respectius Serveis Territorials.

Imatge d'arxiu de la Taula Mixta d'Ensenyament de Reus | Jordi Olària

 

Els tancaments d'aquest curs arriben al Parlament

El Parlament de Catalunya ha aprovat, aquest mes de gener, mantenir oberts els grups de P-3 que es van tancar, a Reus, fa cinc mesos. El col·legi Joan Rebull i l'escola Isabel Besora van veure com se'ls deixava, aquest curs 2018-2019, sense un dels grups de P-3 que tenien. El cas, en aquell moment, va aixecar molta polseguera, i el grup parlamentari de Ciutadans el va portar al Parlament a través d'un document que no s'ha votat fins aquest mes de gener.

Tots els grups parlamentaris, inclosos els que formen el Govern de la Generalitat, han votat a favor del text que, en haver-se presentat el mes de juny passat, apostava per «mantenir les dues línies de P-3 als col·legis Joan Rebull i Isabel Besora». La mateixa proposta de resolució aprovada per unanimitat també insta el Govern català a «vetllar pel manteniment de les plantilles dels centres escolars del municipi».

Les dues línies en qüestió es van tancar per aquest curs amb una justificació demogràfica. Per contra, es va obrir una nova línia de P-3 a l'Escola Eduard Toda, una mesura que des de l'oposició municipal va considerar una prova més de la mala planificació en aquesta matèria del govern tant de l'Ajuntament de Reus com de la Generalitat de Catalunya.

Ciutadans Reus | Miguel Cabrerizo

 

Ciutadans vol reobrir els grups de P-3 tancats

S'ha votat cinc mesos després que les classes que es volen mantenir oberts desapareguessin. Des de Cs a Reus es considera, segons el seu portaveu municipal, Juan Carlos Sánchez, «un despropòsit» que aquest posicionament arribi cinc mesos tard. La formació taronja assegura que «estarem molt atents perquè aquesta proposta de resolució no quedi en una mera declaració de bones intencions i perquè la Generalitat reobri per al curs 2019-2020 aquestes dues línies de P-3».

També s'ha aprovat per unanimitat una esmena introduïda pel grup del PSC, que vol «realitzar un estudi, amb caràcter urgent, que determini si la proposta d'oferta de grups resultat dels acords del Departament d'Ensenyament i el govern municipal de Reus perjudica determinats centres escolars, la qualitat de l'educació, l'equitat de l'admissió de l'alumnat i la lluita contra la segregació escolar a la ciutat».

A la bancada frontal, el grup municipal del PSC de Reus | Jordi Olària

 

El PSC, a l'expectativa del curs vinent

El seu portaveu municipal, Andreu Martín, no va tan lluny com la formació taronja. Lamenta que s'hagi votat tan tard el text i explica que «ja vèiem que no tindria un recorregut efectiu» a causa, precisament, dels terminis amb els quals sol funcionar el Parlament. El portaveu socialista reusenc posa la vista al curs vinent i assegura que «hem de treballar perquè les ràtios no siguin tan altes i això significa que hi hagi prou disponibilitat de grups on es necessiti; estarem vigilants, però entenem que cada curs s'ha de planificar amb les dades que li corresponen».