Trobada amb els artistes pel projecte Reus Espais Vius

'Reus Espais Vius' omplirà d'art els aparadors dels ravals Sant Pere i Robuster

Una actuació que es fa per donar a conèixer els ravals com una zona comercial futura

El projecte 'Reus Espais Vius' continua endavant amb la preparació de les propostes artístiques que lluiran els aparadors dels ravals Sant Pere i Robuster. Una iniciativa que vol contribuir a la revitalització estratègica del comerç de la ciutat incidint de forma específica a aportar solucions a aquelles zones de la ciutat on hi ha més locals buits.

Carles Prats, regidor d'Empresa, s'ha reunit amb una representació dels artistes implicats en el projecte. Es va fer una trobada per compartir els avenços del procés creatiu i posar en comú les primeres impressions al voltant de les propostes artístiques.

Aquestes formaran part d'una ruta d'aparadors artístics als espais comercials buits intervinguts, oferint una proposta de qualitat artística i innovadora. També es faran visites guiades.

Creacions artístiques en aparadors buits

Una dotzena d'artistes de diferents disciplines ja estan plantejant i preparant les seves obres. Una proposta que té el doble objectiu: donar visibilitat a la comunitat artística de Reus i posar en valor els aparadors buits. 

Una actuació que es fa per donar a conèixer els ravals Sant Pere i Robuster com una zona comercial futura. A més de donar a conèixer als emprenedors els espais comercials buits disponibles i oferir als ciutadans una proposta d'oci cultural. Així mateix, donar la possibilitat de conèixer iniciatives innovadores i de qualitat artística a nous públics.

El regidor Carles Prats ha valorat molt positivament la trobada que «m’ha permès copsar l’avenç del procés creatiu, la qualitat artística de les propostes plantejades i la implicació de la comunitat artística en la iniciativa». Aquesta fase de creació artística ve inspirada per la campanya participativa 'Com transformaries el món?'. 

Transformar el residu en art

Cada un dels aparadors que s'ompliran d'art explicaran un concepte relacionat amb una problemàtica mediambiental o social. El condicionant que tindran els artistes serà que els materials que utilitzin han de ser residuals.

El repte en aquesta edició de 'Reus Espais Vius' és transformar el residu en art. Les obres es realitzaran a partir dels residus que generem les persones en la nostra quotidianitat.

Meritxell Perpinyà és la responsable de dirigir aquesta proposta artística. Donarà coherència al conjunt d'intervencions i vetllarà per una proposta de qualitat amb un disseny que pren com a fil conductor l'art que transforma.