Imatge de l'escola Misericòrdia de Reus

Reus habilita una nova zona de pàrquing per a familiars d'alumnes a l'escola Misericòrdia

Ara, onze centres educatius de la ciutat ja disposen d'aquest espai d'aparcament reservat

El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana de Reusha implantat noves mesures de mobilitat al carrer de Gandesa, amb la voluntat de millorar la seguretat durant les entrades i sortides de l’escola Misericòrdia.

Amb aquesta acció, expliquen des de l’Ajuntament, la ciutat ja disposa d’onze zones d’aparcament per a pares i mares d’alumnes als centres educatius reusencs.

Espai reservat per a familiars d'alumnes

La iniciativa, concretament, consisteix en la reordenació de l’aparcament davant de les escoles i instituts, tot delimitant un espai reservat a la parada de familiars dels estudiants. Aquesta zona s’habilita de 7.30 hores a 9.15 hores i d’11.45 hores a 18.00 hores.

Joaquim Enrech, regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Reus, ha explicat que «la política de proximitat de la Guàrdia Urbana ens permet conèixer de primera mà les necessitats de la ciutadania i, en aquest cas, aplicar mesures de seguretat que beneficien alhora els interessos dels centres educatius i del conjunt dels ciutadans».

Zona d'estacionament davant de l'institut Baix Camp
Zona d'estacionament davant de l'institut Baix Camp, a Reus | Cedida

 

Pàrquing a disposició de tothom, fora de les franges horàries

Les limitacions d’aparcament a les àrees de seguretat, d’altra banda, només s’apliquen en els horaris indicats, de dilluns a divendres i en el marc del calendari escolar.

Durant la resta d’hores, apunten des del consistori, «els veïns i la resta de conductors podran estacionar els seus vehicles amb normalitat a la zona indicada per als familiars dels alumnes».

Onze centres ja tenen zona d'aparcament

La nova zona d’aparcament de l’escola Misericòrdia arriba després de les diverses mesures ja implantades als centres educatius Montsant, Joan Rebull, Sant Pau, Isabel Besora, IES Baix Camp, La Salle, Mare Molas, General Prim, Pare Manyanet i EBM L’Olivera.

Segons l’Ajuntament, «la iniciativa ha obtingut bons resultats tant en termes de seguretat com de mobilitat de la comunitat educativa, i del conjunt de la ciutadania que es mou al voltant dels centres».

Et pot interessar: