Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'acte inaugural de la plaça M. Àngels Ollé de Reus

Reus inaugura la plaça M. Àngels Ollé i l'escultura de la venedora d'anissos

Més de 200 persones van assistir als actes que s'han fet al passeig de la Boca de la Mina

L'Ajuntament de Reus ha homenatjat aquest dissabte la pedagoga i escriptora M. Àngels Ollé, amb la inauguració oficial de la plaça que du el seu nom. Així mateix, també s'ha homenatjat la figura de la venedora d’anissos, amb la inauguració de l’escultura de Mercè Bessó que la representa a l’entrada de la Boca de la Mina.

L'acte ha comptat amb la presència de més de 200 persones i ha estat presidit per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Així mateix, també hi ha participat la vicealcaldessa Noemí Llauradó, la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, i d'altres regidors i regidores del consistori, així com representants d'altres administracions i entitats.

Actors i actrius del Bravium Teatre han recreat escenes antigues del remodelat passeig de la Boca de la Mina, mentre que el violoncel·lista David Blay ha interpretat 'El cant dels ocells' com a cloenda a l’homenatge a M. Àngels Ollé.

La plaça de M. Àngels Ollé davant l'escola Mowgli

El passat 17 de setembre, el ple de l'Ajuntament de Reus va aprovar denominar plaça de M. Àngels Ollé la plaça de nova creació que s’ha construït davant l’escola Mowgli, en reconeixement a una de les impulsores de l’escola. L’il·lustrador i dibuixant Pere Prats Sobrepere ha estat l’encarregat de fer la glossa de la figura la pedagoga i escriptora.

A més de la senyalització viària que indica el nom de la plaça, s’ha instal·lat una placa a terra, davant de l’escola Mowgli, en homenatge a M. Àngels Ollé, que va morir l'any 2019. 

La remodelació de l'edifici de la Boca de la Mina

Durant l’acte, s'han inaugurat les obres que l’Ajuntament de Reus, a través d’Aigües de Reus, ha dut a terme aquest estiu al conjunt de l’edifici de la Boca de la Mina. La intervenció, que no està inclosa en el projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, s’ha fet en paral·lel per contribuir a dignificar un edifici catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

El projecte, redactat pels serveis d'Arquitectura de l'Ajuntament, ha permès consolidar els paraments de l’edifici, que s’ha pintat de nou amb tonalitats més amables i recuperant la naturalesa cromàtica original. S’han repicat els revestiments malmesos dels murs laterals de paredat i s’ha deixat a vista la pedra original lligada amb morter de calç.

També s’ha pintat la reixa històrica de l’edifici, i s’ha substituït la tanca existent per un nou tramat vegetal d’heures i una jardinera d’acer que serveix de tancament del mur.

L'escultura de la venedora d'anissos

Els treballs que s'han fet també han inclòs la col·locació de l’escultura de la venedora d’anissos, de l’artista Mercè Bessó, que s’ha instal·lat sobre el pedrís de coronament del mur lateral. Prèviament a la instal·lació, s’ha actuat en aquest punt per elevar la cota respecte al nou paviment que s’ha col·locat amb la intervenció al conjunt del passeig, més alta que la del paviment original.

Aquest segon acte ha comptat amb la participació de l’etnòleg Salvador Palomar, que ha aprofundit en la figura històrica de la venedora d’anissos; de l’artista Mercè Bessó, i de Josepa Domènech, neta d’una de les venedores d’anissos que van treballar al passeig.