Imatge del túnel de llum que s'ha instal·lat a la plaça Llibertat de Reus

Reus ho té tot a punt per a l'inici de la campanya de Nadal

Aquest divendres a la tarda es farà l'encesa de l'enllumenat nadalenc a la plaça Mercadal

La ciutat de Reus ho té tot a punt per iniciar, aquest divendres a la tarda, la Campanya de Nadal 2022, que enguany se celebra sota el lema 'Reus, un Nadal per Gaudir'. En aquest sentit, s'ha preparat un gran programa d’activitats, espectacles d’animació al carrer i d’atraccions a l’aire lliure que, juntament amb l’enllumenat dels carrers i barris, suposaran una potent ambientació nadalenca a la ciutat.

La festa d'aquest divendres arrencarà a les 18.30 hores a la plaça del Mercadal amb l'espectacle inaugural de música i dansa vertical. Serà el preàmbul a l'encesa de l'enllumenat de Nadal que tindrà lloc a les 19 hores, quan l’alcalde Carles Pellicer, juntament amb la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, representants del teixit associatiu de la ciutat i el Geni del Nadal, premeran el botó per il·luminar la ciutat.

Més tard, a les 20:30 h, tota la comitiva es desplaçarà a la plaça de la Llibertat, on es farà la inauguració del túnel de llum, un dels grans atractius de la Campanya de Nadal 2022. Aquest túnel, de 34 metres de llargada, oferirà un espectacle de llum i música de 10 minuts de durada. Aquest espectacle es repetirà diàriament a les 18.00 h, 19.00 h, 20.00 h i 21.00 h.

Posicionar Reus com a centre comercial i cultural de referència

L’objectiu de la campanya 'Reus, un Nadal per Gaudir', ideada per l’Ajuntament, a través de Reus Promoció, i impulsada amb la col·laboració de les entitats comercials de la ciutat, és contribuir a consolidar el posicionament de la capital del Baix Camp com a centre comercial i cultural de referència, amb un impacte més enllà de les festes de Nadal.

En aquest sentit, hi haurà diferents espais curosament pensats perquè esdevinguin escenaris molt nadalencs i plens de màgia on es desenvoluparan activitats especials i on els visitants seran els protagonistes. Tot això sense deixar oblidar els espectacles itinerants de diferents formats i tipologia que s’han programat durant diferents dies de la campanya.

Així mateix, es desplegaran múltiples accions de difusió. Una de les eines destacades de promoció serà l'Agenda d’actes de Nadal, que recollirà les principals activitats que se celebraran a Reus. La programació d'actes també es compartirà mitjançant les xarxes socials, i les pàgines web municipals.

Principals escenaris de la campanya de Nadal

Els principals punts neuràlgics de la campanya nadalenca seran les places Mercadal, Prim, Llibertat, Evarist Fàbregues i Doctor Sabater, el Raval de Santa Anna, així com els Mercats de Reus. L’extensa oferta comercial de proximitat així com la implicació del sector contribuirà a la distribució dels visitants pel conjunt de carrers i places.

La ciutat estarà il·luminada del 25 de novembre al 8 de gener entre les 17.30 i les 23 hores, amb l'excepció dels dies festius més assenyalats, que s'apagaran més tard. A banda de l'enllumenat de les places Mercadal, Prim i Llibertat, dels arbres del Tomb de Ravals i dels barris, contractat directament per l'Ajuntament de Reus, hi haurà una vintena de carrers il·luminats a iniciativa dels establiments comercials.

El 70% del cost d'aquesta il·luminació nadalenca anirà a càrrec de l'Ajuntament. Els establiments comercials que participin en el pagament del 30% restant de l'enllumenat rebran un 'pack' amb un distintiu de col·laboradors, tiquets descompte als aparcaments municipals, a la pista de gel, al carrusel, a les atraccions infantils i invitacions per a l'activitat de ludoteca al Gaudí Centre. Finalment, als carrers dels barris s'ha duplicat la instal·lació de llums.