L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, amb el mapa d'actuacions de manteniment de la via pública

Reus comença les obres de manteniment de la via pública

L'Ajuntament de Reus ha destinat un import d'1 milió d'euros | Paral·lelament s'està treballant en els plans directors del 2022 i 2023

L'Ajuntament de Reus ha començat les obres de manteniment de la via pública. Unes tasques que tenen un import d'un milió d'euros i corresponen a les primeres anualitats dels plans directors.

En aquest s'inclouen les millores d'asfalt; de voreres i passos de vianants; manteniment de mobiliari urbà i jocs infantils; millora de l'enllumenat; millora de la jardinera; i manteniment de fonts ornamentals. 

En paral·lel a aquestes obres que s'han iniciat, el consistori reusenc ha redactat els projectes i licita els contractes de manteniment de la via pública de les anualitats 2022 i 2023. Aquests tenen un pressupost d'1,2 milions d'euros amb unes inversions globals entre 2020 i 2023 de 2,2 milions d'euros. 

Mapa d'actuacions de manteniment de la via pública de Reus
Mapa d'actuacions de manteniment de la via pública de Reus | Aj. Reus

Els plans directors de Reus

Els sis contractes d'inversions en el manteniment de la via pública tenen un pressupost d'adjudicació d'1.043.709 euros. Els treballs s'han iniciat aquesta setmana amb les obres que desenvolupen el pla director de millora de voreres i passos de vianants; i la resta s'aniran desplegant de manera progressiva en les pròximes setmanes.

El pla director de millora de voreres i passos de vianants té adjudicat un pressupost total de 318.757,66 euros. Els treballs de remodelació de passos de vianants seran a Passeig Prim, plaça d’Europa, carrer Argentina, carrer Miami, carrer Benidorm.

D'altra banda, les millores d’accessibilitat es faran a: avinguda Prat de la Riba, carrer de Domènech Soberano, carrer de l’Escorxador, carrer de l’Alcalde Segimon amb Alcover, avinguda dels Jocs Olímpics; i la renovació de voreres a: carrer Benidorm cantonada Vidal i Barraquer, carrer de Joan Oliver, carrer de Joan Oliver, avinguda de Jaume I, avinguda dels Jocs Olímpics.

Pel que fa al pla director de millores en l'asfalt s'ha adjudicat per un pressupost 334.114,80 euros. Els treballs es faran al carrer de Misericòrdia – Raval Robuster; plaça de la Llibertat – carrer de l'Amargura; passeig. Sunyer, tram baixada entre la plaça de Joan Rebull i la plaça de les Oques; avinguda Castellvell entre els carrers de Riudecols i de la Mineta; rotonda de l’avinguda de Pere el Cerimoniós; passeig Prim, plaça d'Europa, rotonda de l’avinguda de Sant Bernat Calbó, ronda de Morell i Vilallonga.

Un pressupost d'adjudicació de 90.504,56 euros es destina a les tasques en mobiliari i jocs infantils. Es faran treballs de reparació dels jocs infantils dels parcs de Salvador Allende, Sant Jordi, Luis Buñuel, Tirant Lo Blanc i del Jardí del Centenari. I manteniment i pintat de bancs i pilones situats a la via pública: 171 bancs i 100 pilones repartits per tota la ciutat.

En l'àmbit de l'enllumenat públic, s'hi destina un pressupost total de 127.039,27 euros. Els treballs inclouen la renovació 185 suports de diversos tipus, l'aportació i instal·lació de 28 llumeneres noves en punts repartits per tota la ciutat.

El pla director de jardineria s'ha pressupostat per 127.293,34 euros. Els treballs inclouen la renovació del Parc Federico Garcia d'una part del Roserar de Mas Iglesies.

Les millores a les fonts ornamentals, el pressupost total adjudicació és de 46.000 euros. Els treballs inclouen actuacions a les fonts de la Plaça del Canal, de l’avinguda de Sant Jordi i de la plaça d'Antoni Sabater.

Plans directors 2022 i 2023

En paral·lel, l'Ajuntament de Reus ja està treballant en la redacció dels projectes i la licitació dels contractes per executar les obres de manteniment de la via pública de les anualitats 2022 i 2023. En aquestes s'hi destinarà un pressupost de sortida d’1,2 milions d’euros.

Es dividirà en l'apartat d'asfalt 400.000 euros; en voreres i passos de vianants 400.000 euros; en mobiliari urbà i jocs infantils 100.000 euros; l'enllumenat públic 200.000 euros; en jardineria 75.000 euros; i en fonts ornamentals i de boca 100.000 euros.