Reus es queda sense macrofesta de Cap d’Any aquest 2019

L’any passat es va recuperar la del Pavelló Olímpic però enguany la capital del Baix Camp no en tornarà a tenir cap

Reus no tindrà cap macrofesta de Cap d’Any per donar la benvinguda el 2020. Tal com han confirmat fonts de l’Ajuntament a TarragonaDigital, no s’ha rebut cap petició per organitzar un acte d’aquestes característiques durant la celebració del 31 de desembre. La capital del Baix Camp, exceptuant l’edició del 2018 al Pavelló Olímpic, fa anys que s’ha quedat orfe en aquest sentit.

En edicions anteriors, el complex esportiu municipal havia estat escenari de grans festes. Ara però, els reusencs que desitgen aquest tipus de festa es veuran obligats a donar la benvinguda de l’any nou fora de la ciutat

La del Mas Sedó era una altra de les poques festes de cap d’any que encara s’havia continuat celebrant però aquest 31 de desembre tampoc es realitzarà. Anteriorment, escenaris com el pavelló dels col·legis La Salle o Pare Manyanet han vist com s’hi deixaven d’organitzar aquests esdeveniments. Una situació que també ha viscut el Pavelló Olímpic de Reus que, sense comptar l’edició del 2018, feia tres anys que no celebrava cap mena de festa.

Imatge de l'interior del Pavelló Olímpic de Reus | Joan Alfons López

Per una altra banda, el Casal Despertaferro, que tradicionalment organitzava la seva festa a La Palma de Reus, ha canviat el seu format i ha traslladat la celebració al carrer de Martí Napolità.

Precisament, en els darrers anys  han estat especialment els locals d’oci nocturn els qui han pres protagonisme. La majoria organitzen revetlles o activitats per donar la benvinguda al nou any sense haver de pagar entrada i amb un ambient similar al que es pot viure cada cap de setmana. Aquesta dinàmica ha coincidit, per una banda, amb la reducció de macrofestes i, per l’altra, amb l’increment del pas de l’oci nocturn reusenc a l’àrea de Tarragona.

L'encesa de les llums de Nadal a Reus en imatges
La plaça del Mercadal acollirà les campanades de cap d'any amb l'espectacle 'Hola 2020!' | Laia

Les campanades de cap d’any a la Plaça del Mercadal

L’Ajuntament de Reus organitza, un any més, les campanades de cap d’any a la plaça del Mercadal. Sota el nom ‘Hola 2020!’, el 31 de desembre, a partir de les 23.30 hores i fins a les 1.30 hores, hi haurà la celebració de l’entrada de l’any nou amb els DJ’s Florida y Hermoso que faran una batalla de Dj’s amb dos estils de música diferents. Segons fonts municipals, l’espectacle farà «interactuar al públic en funció del tipus de música»