busos ureus

Reus proposa traslladar a la zona blava Riudoms les parades de bus interurbà de la plaça de les Oques

Si tira endavant el canvi es perdrien un 40% de les places d'estacionament en zona blava ubicada davant de la Biblioteca Xavier Amorós

Reus ha decidit traslladar les parades d'autobús de línies interurbanes de la plaça del Nen de les Oques fins al pàrquing de zona blava Riudoms, davant de la Biblioteca Xavier Amorós. De moment el consistori ha fet la proposta, que si s'acaba tirant endavant afectaria l'estacionament del pàrquing de zona blava que hi ha a la zona, provocant la  pèrdua d'un 40% de les places d'aparcament de vehicles.

Trasllat de les línies d'autobús interurbà de les Oques

Des del consistori i amb la proposta tramesa a la Generalitat de Catalunya —gestora del servei— han presentat avui, dijous 28 de febrer, el projecte d'una parada d'autobús de les línies que fan el trajecte de Reus a diferents municipis. Aquesta modificació ha vingut donada  a causa de la problemàtica que s'originava habitualment  i sobretot en hores puntes a la plaça del Nen de les Oques. Les línies de bus urbà i les regulars es trobaven i congestionaven la circulació de vehicles, provocant un petit caos en el trànsit.

parada bus
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer i Marc Arza a la presentació del projecte de la nova parada de bus | Laia Riba

 

Congestió constant a la plaça de les Oques

Aquest problema de congestió en la circulació no només afectava els autobusos, sinó que també involucrava als vehicles que circulaven pels passeigs de Mata i de Prim, fent que es formessin embussos de vehicles. Tanmateix, els usuaris també es veien afectats, ja que havien d'esperar els autobusos fora de les parades. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha expressat que «la parada de la plaça del Nen de les Oques és insuficient per absorbir el volum de trànsit habitual».

La parada se situarà al pàrquing de zona blava Riudoms davant la biblioteca Xavier Amorós
La parada se situarà al pàrquing de zona blava Riudoms davant la biblioteca Xavier Amorós | Laia Riba

 

Nova parada per descongestionar

La nova parada se situarà al pàrquing de zona blava Riudoms, on els autobusos entraran per la zona del passeig, s'aturaran a la zona del pàrquing i després tornaran sortit pel carrer de dalt. Un recorregut que afectarà les línies d'autobús però que sobretot, reduirà les places d'estacionament en un 40% de pèrdua.

S'instal·larà una marquesina pels usuaris de les línies
S'instal·larà una marquesina pels usuaris de les línies | Laia Riba

 

No obstant això, el regidor d'Urbanisme Marc Arza ha exposat que com a alternativa d'estacionament, hi haurà  «les noves zones d'aparcament del carrer Sor Maria Estivill i de l'avinguda de Països Catalans». D'altra banda ha afegit que «més de la meitat de la zona blava estarà operativa per estacionament i per les autocaravanes».

Es preveu que aquesta modificació estigui enllestida a l'estiu d'enguany,  ja que no suposa un gran projecte d'obres. A més, a la zona d'estacionament de zona blava es construirà una marquesina pels usuaris que esperen l'autobús.