Imatge de diverses persones amb mascareta passejant pel centre de Reus

Salut prorroga les mesures especials de prevenció contra la Covid-19 a Reus

Afecta sobretot a les reunions i trobades i l'aforament a la restauració i cerimònies | L'Ajuntament no tornarà a tancar parcs i jardins

El Departament de Salut ha anunciat que les mesures especials per frenar els contagis de coronavirus a la ciutat de Reus, anunciades fa dues setmanes, s'allargaran uns dies més. La situació a la capital del Baix Camp ha millorat, però les mesures específiques continuen sent necessàries per continuar reduint la propagació del virus, sobretot després de l'anunci d'un brot de Covid-19 a l'Hospital Sant Joan de Reus que afecta almenys 26 persones.

L'Ajuntament de Reus i la consellera de Salut, Alba Vergés, van anunciar inicialment que les mesures decretades el passat 21 d'agost tindrien una durada de quinze dies. Ara, però, el Govern i el consistori han acordat prorrogar-les 15 dies més per acabar d'estabilitzar la situació en un punt calent com és actualment Reus. 

Prohibides les reunions de més de 10 persones i aforaments al 50%

Les mesures són les mateixes, i afecten sobretot a les reunions i trobades i l'aforament a cerimònies i als bars i restaurants. En primer lloc, es recomana als ciutadans no sortir de casa i que limiti les sortides al carrer excepte si ha d'anar a treballar, comprar, anar al banc, cuidar de persones dependents o fer tràmits administratius, entre d'altres. Es contempla sortir per fer activitats de lleure, però sempre amb el grup de convivència habitual. D'aquesta manera, continua la prohibició de reunir-se més de 10 persones en qualsevol àmbit, excepte transport públic i lloc de treball. A més, es recorda que està prohibit fumar al carrer ni espais lliures si no es pot respectar una distància de 2 metres.

Pel que fa a l'aforament als locals d'hostaleria i restauració, segueixen limitats al 50%, tant a l'interior com a la terrassa, i han de tancar obligatòriament a la 1 de la nit. Als equipaments culturals i establiments on es desenvolupin espectacles públics o activitats esportives, l'aforament també és del 50%.