Operaris instal·lant una tarima de fusta a la plaça de la Llibertat de Reus

Reus recupera la pista de gel aquest Nadal

L'any passat es va descartar a causa de les restriccions

La campanya de Nadal de Reus tornarà a comptar amb una pista de gel. Els operaris ja l'estan instal·lant a la plaça de la Llibertat després que l'any passat les restriccions arran de la pandèmia no ho permetessin. A hores d'ara es desconeix si també s'hi tornaran a instal·lar els firaires que l'acompanyen habitualment.

L'Ajuntament de Reus no ha detallat, encara, quins dels elements habituals tindrà la campanya de Nadal d'enguany. Està previst presentar-la pròximament, però el que s'ha evidenciat és el retorn de la pista de gel. A la plaça de la Llibertat ja s'està preparant la plataforma que ha d'anivellar el terra per tal d'acollir-la.

És previsible que també es torni a comptar amb el Mercat de Nadal de la plaça del Mercadal i les parades d'artesania al Pallol. En tots dos casos, l'any passat es van habilitar recorreguts perquè els visitants circulessin sense creuar-se. Les restriccions també van provocar que es limités l'aforament a l'interior dels espais on hi havia les parades.

També es va instal·lar, i és previsible que torni a fer-se enguany, l'arbre de Nadal al mig de la plaça del Mercadal. L'encesa de llums a finals de novembre i l'inici de les activitats a principis de desembre solen marcar l'arrancada de la campanya. En el cas de l'any passat, el pressupost va ser d'uns 250.000 euros.

Un pressupost que no cobreix la pista de gel, sinó que segons la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, es finança a través de patrocinis directes. En el cas del Nadal del 2020, els mercats i els elements com un pingüí lluminós de grans dimensions es van repartir entre quatre places. La del Mercadal, la del General Prim, la d'Evarist Fàbregas i la de la Llibertat van centralitzar els elements de la campanya.

Tot i que es resta pendent de l'evolució d'aquestes pròximes setmanes pel que fa a la pandèmia, la previsió actual és poder programar més activitats que ara fa un any. La novetat més significativa, amb tot, seria la de la pista de gel, que anys enrere s'havia instal·lat a la plaça del Mercadal. Amb el temps, però, el trasllat a la plaça de la Llibertat no ha impedit que es consolidés com un element habitual d'aquestes dates.