Parc tancat pel coronavirus.

Reus reobre els parcs i les zones infantils davant la millora de la situació de l'emergència sanitària

L'evolució de la pandèmia és bona a la ciutat després de dies en alerta

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus s'ha tornat a reunir aquest dimarts 1 de setembre per analitzar l'evolució de l'emergència sanitària a la ciutat. Tot just fa poc més d'una setmana, la consellera de Salut, Alba Vergés, anunciava en roda de premsa des de l'Hospital Sant Joan de Reus que es decretaven mesures especials a la capital del Baix Camp a causa del risc de rebrot disparat que hi havia. Diversos brots a Reus van portar la ciutat en una situació d'alerta i van obligar a prendre mesures per frenar la pandèmia.

Poc després, l'Ajuntament de Reus també comunicava que afegia més restriccions a les anunciades pel Govern i també decidia tancar els parcs i les zones infantils, tornant a una situació que ja es va viure durant el confinament. Aquest dimarts, però, davant les dades favorables en l'evolució del coronavirus a Reus, el Comitè d'Emergències de Reus ha decidit reobrir els parcs municipals i les zones de jocs infantils municipals a l'aire lliure.

D'altra banda, els autobusos municipals han augmentat el seu aforament, que durant aquests dies era del 33% i ara passa al 50%. Tanmateix, el risc de rebrot continua sent elevat a la ciutat i és per això que encara es mantenen algunes de les restriccions imposades fins al 7 de setembre com són el tancament dels equipaments esportius municipals, l'aforament limitat als espais dels serveis funeraris al 33%, l'ajornament de la programació d'activitats culturals, turístiques i lúdiques organitzades pel consistori, el reforç de la desinfecció de la via pública i la resta de mesures que va decretar el Departament de Salut.

Una evolució epidemiològica favorable a Reus

Reus la situació va a la baixa després de dues setmanes amb alt risc. Des d'ahir s'han sumat 27 positius de Covid-19 més a la capital del Baix Camp, i fins ara ja hi ha hagut 998 contagis i 52 defuncions. El risc de rebrot  baixa molt si ho comparem amb les dades de la setmana passada, i ara es troba al 296,96, i l'Rt també descendeix i està ara al 0,79. Segons Salut ara hi hauria 21 persones ingressades a l'Hospital Sant Joan de Reus i 2 a l'UCI.