Una carrossa durant el carnaval de Reus del 2020

Reus es queda sense disbauxa, festa i gresca: suspès el Carnaval 2022

La Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC) ha decidit suspendre l'esdeveniment aquest dijous

Un any més, Reus es quedarà sense celebrar el Carnaval i, com el passat 2021, el 2022 veu truncada la recuperació de l'esdeveniment. La Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval  (FRAC) ha decidit aquest vespre de dijous, 13 de gener, suspendre l'acte festiu que s'havia de celebrar del 24 de febrer al 2 de març. 

Una suspensió que deixa a la capital del Baix Camp per segon any consecutiu sense rua, confeti, música i la rauxa que comporta aquest festiu. La pandèmia amb la variant òmicron al capdavant ha incrementat els casos de la covid aquest 2022 i ha provocat que les disfresses es quedin a l'armari.

L'esperança per recuperar el Carnaval després de l'aturada per la covid era molt gran i les colles reusenques ja s'havien posat fil a l'agulla per preparar el retorn amb la màxima il·lusió. Finalment, però, la pandèmia ha obligat a aturar les màquines per aquest pròxim febrer i ja s'espera a l'activitat de l'any 2023.

Altres propostes sobre la taula, descartades

Una de les opcions que hi havia a sobre la taula des d'un principi per aquest 2022 era un possible canvi de recorregut. Una modificació del tradicional recorregut circular per un de lineal i evitar aglomeracions.

Una altra de les propostes que tenia la FRAC era traslladar el Carnaval i per un ajornament. Tot i això, aquesta opció que s'havia barallat en les últimes dates, no ha convençut a les colles que formen la federació.

Per aquest motiu, el canvi de data de finals de febrer i principis de març cap al mes de maig, s'ha descartat per majoria. Tot i això, hi havia associacions que veien aquesta alternativa amb bons ulls per recuperar un Carnaval a Reus que no es viu des del 2020.

Un Carnaval que es va celebrar ben just abans del confinament domiciliari i la pandèmia que actualment encara ens afecta arreu del territori. L'última edició que va omplir els carrers de Reus de disbauxa, festa i gresca amb la rua de lluïment o la guerra de confeti.

GALERIA DE FOTOS: Carnaval Reus 2020: Les millors imatges de la Guerra de Confeti!