Un autobús municipal de Reus de la línia del barri Gaudí passant pel passeig de Mata

Reus Transport apuja el preu del bitllet d'autobús i de les targetes multiviatge

L'empresa municipal subratlla que no s'actualitzaven preus des del 2013

El bitllet dels autobusos urbans de Reus serà cinc cèntims més car a partir del dilluns 16 de maig. L'empresa municipalReus Transport ha actualitzat les seves tarifes i el bitllet senzill passarà a costar 1,35 euros. Des de l'Ajuntament subratllen que l'última actualització de preus es va fer l'any 2013.

El bitllet especial del servei d'autobús fins a l'aeroport, que val 3 euros, quedarà congelat. El que sí que tindrà augments de preu són les targetes multiviatge. Per aquest 2022, la de deu viatges (T-10), passarà dels 7,90 euros als 8 euros.

Aquesta targeta permet que la faci servir més d'un usuari fins que s'hagin consumit els deu viatges en un límit màxim de tres mesos. La targeta T-Mes passarà de valdre 29,50 euros als 30 justos. En aquest cas es tracta d'una targeta unipersonal amb viatges il·limitats en un termini màxim d'un mes.

La T-10/30, també unipersonal, permet fer deu viatges en un termini de trenta dies, i passarà dels 6,85 euros als 7. La T-365 és anual i no té límit de viatges, i pujarà dels 265,50 euros als 270. Finalment, la T-Jove, per a persones empadronades a Reus entre 12 i 30 anys, també és unipersonal i serveix per fer deu viatges en un mes.

El seu cost passarà dels 6,15 euros als 6,30 a partir del dilluns 16 de maig. Reus Transport compta, encara, amb tres targetes més. Per una banda, la Targeta Daurada, per a persones de més de 65 anys que estiguin empadronades a Reus. És, i seguirà sent, gratuïta, personal i intransferible.

Pel que fa a les famílies nombroses i monoparentals, hi ha dues opcions. El règim general i l'especial, i en tots dos casos són targetes unipersonals sense límit de viatges durant un mes. El primer cas passarà a costar, als usuaris, 24 euros en lloc dels 23,60 que valia fins ara.

El règim especial valdrà 15 euros, 25 cèntims més que fins ara. Segons es recorda des de Reus Transport, el que no canvia és el règim d'ús pel que fa als transbords. Totes les targetes permeten canviar de línia sense gastar un nou viatge durant una hora i quart.