Imatge d'un autobús de la línia 10 de Reus, en direcció al barri Gaudí, aturat en una parada de la vorera nord del passeig de Mata

Els autobusos de Reus Transport recuperaran el 50% del servei quan comenci el curs

L'empresa municipal es prepara per aplicar-ho d'aquí a dos dilluns

Els autobusos urbans de Reus recuperaran el 100% del servei posterior al confinament a partir del dilluns 14 de setembre. Coincidint amb l'inici del curs escolar, Reus Transport treballa amb aquesta previsió, que tot i això implica no arribar al 50% del servei que s'havia ofert fins al mes de març.

Durant els pròxims mesos s'ha previst que s'incorporin a la flota tres nous vehicles per completar, definitivament, la renovació dels 13 autobusos que es va aprovar i anunciar l'any 2018 i es va posar en marxa l'any 2019. Segons s'informa des de l'Ajuntament, durant aquest estiu s'ha tingut operatiu més del 80% del servei.

Les línies principals s'han mantingut, a excepció de la L-60 i la L-11, que no han estat operatives «a causa de la baixa demanda arran de la crisi de la Covid-19». Totes dues, però, recuperaran el servei d'aquí a dos dilluns, el 14 de setembre, juntament amb les línies dels instituts.

Des de Reus Transport es vol enviar un missatge de tranquil·litat assegurant que s'està pendent de les resolucions que puguin afectar l'aforament o el servei en general. Es tracta de les que aprovin tant el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com el Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus. Actualment es manté el límit del 50% de la capacitat dels autobusos municipals.