Tres autobusos de Reus Transport

Reus Transport completa la renovació de la flota amb la posada en servei de tres nous autobusos

La companyia municipal culmina així un procés iniciat fa dos anys | La ciutat té ara 13 vehicles nous, més moderns i eficients

L’empresa pública Reus Transport posa en servei aquest dimecres, 27 de gener, tres nous vehicles, amb els quals completa la renovació de la flota d’autobusos iniciada fa dos anys. El subministrament dels tres últims vehicles —que havien d’arribar el passat mes de juny—, ha estat condicionat per crisi sanitària derivada de la Covid-19.

Precisament, la companyia municipal d’autocars ha renovat la flota amb 13 vehicles nous, i n'amplia el número total fins als 16. Tres dels busos anteriors, els que estiguin en millors condicions, estaran disponibles en reserva per tal de garantir el servei quan sigui necessari fer tasques de manteniment o reparació, han apuntat des del consistori.

Així, els nous autocars augmenten la capacitat dels vehicles que hi havia fins ara en 16 places, passant de 88 fins a les 104, de les quals 24 són assegudes i 80 dempeus. Cadascun dels vehicles incorpora també tres espais per a cadires de rodes o cotxets infantils.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més eficiència, menys contaminació

Una de les característiques principals dels nous autobusos reusencs és la reducció, en més d’un 70%, dels gasos contaminants que afecten la qualitat de l’aire. Segons han explicat des de l’Ajuntament de Reus, els autocars són dièsel i compleixen amb escreix amb els límits marcats per l’Euro VI. A més, incorporen diverses mesures per reduir el consum i un sistema que ajuda a una conducció més eficient, estalviant combustible, reduint els costos de manteniment, millorant la velocitat mitjana i abaixant el risc d’accidents.

Reus Transport va adjudicar el contracte de subministrament dels 13 vehicles a l’empresa EvoBus Ibérica. L’adjudicació, concretament, es va fer en règim d’arrendament i inclou el manteniment integral de cada vehicle i la cobertura de riscos. El cost total de 13 autobusos per 10 anys és de 6,98 milions d’euros.