Foto de família de la presentació de la Reus Viu el Vi

Torna la Reus Viu el Vi amb prop de 40 cellers i més de 250 referències

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, l'organització manté el format habitual

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, la fira del vi de Reus tornarà a la plaça de la Llibertat aquest cap de setmana. Hi participaran prop de 40 cellers amb més de 250 referències en total. La Reus Viu el Vi s'inaugurarà divendres, 3 de juny, a les set de la tarda i tancarà el diumenge, dia 5, a les deu de la nit.

Suposa el retorn d'un dels esdeveniments emblemàtics de la Cambra de Comerç de Reus, que optarà per mantenir el format de les darreres edicions. Aquest matí s'ha presentat l'edició 2022, que no es planteja cap xifra de visitants tenint en compte els dos anys d'aturada. L'any 2019 es va batre el rècord de la Reus Viu el Vi amb més de 12.000 paquets de tiquets.

La fira obrirà divendres dia 3 a dos quarts de sis de la tarda i fins a les onze de la nit. A les set hi haurà la inauguració, que comptarà amb la participació dels recentment estrenats Gegants Manotes de la Colla Gegantera de Reus. Dissabte dia 4 l'horari serà el mateix, i diumenge dia cinc també s'obrirà a dos quarts de sis de la tarda i es tancarà a les deu.

Diumenge i dissabte, de dotze del migdia a dos quarts de tres tindrà lloc la Mostra del Vermut de Reus. Pel que fa al preu, per 15 euros es podrà aconseguir la copa i el porta copa, el catàleg, el barret de la fira i cinc tastos. Els tiquets de tast individuals valdran dos euros, i els de tastos gastronòmics, tres, amb la possibilitat d'agafar-ne cinc per catorze euros.

La Mostra del Vermut també té dues opcions diferents. Per una banda, la de comprar, per vuit euros, el got de vidre, dos tastos, el catàleg, patates Piqué i Olives La Masrojana i el barret de la mostra. La segona opció és la de got de vidre i dos tastos per quatre euros.

Les darreres setmanes s'han organitzat jocs a través de les xarxes socials, com els enigmes de la sommelier reusenca Ruth Troyano en els quals han participat 500 persones. Durant els dies de la fira es farà un concurs de fotografies a través d'Instagram. Per participar-hi només caldrà etiquetar el perfil de la fira a les fotos i optar, així, a endur-se un àpat per a dues persones en un restaurant de Reus. 

La Reus Viu el Vi compta amb l'impuls de la Cambra de Comerç de Reus i diversos suports institucionals i empresarials. És el cas de l'Ajuntament de Reus i Vermuts Miró, que ha renovat el seu patrocini.