La plaça de la Llibertat de Reus plena de gent durant la fira Reus Viu el Vi

Torna la Reus Viu el Vi el primer cap de setmana de juny

La Cambra de Comerç ha fet públic aquest dilluns el cartell de l'edició 2022

La fira del vi de Reus tornarà a celebrar-se després de dos anys interrompuda per la pandèmia. Reus Viu el Vi tornarà els dies 3, 4 i 5 de juny a la plaça de la Llibertat de la capital del Baix Camp. Aquest dilluns, dos de maig, la Cambra de Comerç de Reus n'ha presentat el cartell.

Per il·lustrar l'edició 2022 s'ha tornat a confiar en el dissenyador reusenc Jordi Romero. Ell mateix va crear el logo del certamen l'any 2014 i, vuit anys després, l'ha reinterpretat per fer-lo evolucionar, segons destaquen des de l'organització. A jutjar pels precedents d'aquests dies, és molt probable que el certamen sigui un èxit.

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la Fira del Vi de Falset i ha batut rècords. S'hi han distribuït 42.000 degustacions, una xifra que ha superat «tots els rècords d’assistència», superant les xifres de l'edició de l'any 2017. Ara fa cinc anys es va marcar el màxim registrat a la fira amb 37.000 degustacions.

Un impacte que també s'ha notat als actes que s'han organitzat vinculats a la fira durant el cap de setmana, per on s'estima que han passat 30.000 visitants. A banda del recinte de la fira, també hi havia tastos als cellers de la comarca. L'oferta ha esgotat tiquets a Falset, Porrera, Gratallops, Masroig, Torroja i Bellmunt del Priorat.

Amb aquests precedents recents, la fira del vi de Reus també espera una bona assistència de visitants durant els tres dies de certamen. L'edició d'enguany encara no s'ha presentat oficialment, i els detalls es coneixeran «els pròxims dies» segons informen des de la Cambra de Comerç de Reus. El que sí que s'ha fet públic és el cartell, aquest matí, durant la trobada de la Cambra amb els representants de les Denominacions d'Origen del seu àmbit territorial.

Es tracta d'un esdeveniment habitual i que serveix per preparar el terreny de la fira del vi abans de cada edició. Si el públic espera amb ganes la Reus Viu el Vi, els productors no són menys. Aquest matí recordaven l'edició del 2019, l'última que es va celebrar abans de l'esclat de la pandèmia.