Imatge semiaèria de la plaça de la Llibertat de Reus amb casetes de la Reus Viu el Vi i plena de gent amb el barret de la fira

La Reus Viu el Vi torna amb més força que mai

La primera edició després de la pandèmia ha superat amb escreix les dades, ja de rècord, del 2019

La Reus Viu el Vi ha tornat a la plaça de la Llibertat amb xifres de rècord absolut. Després de dos anys d'aturada, l'organització preferia no fer previsions els dies abans del certamen. Finalment, les expectatives s'han superat amb escreix, servint més de 90.000 tastos durant les tres jornades.

La darrera edició es va celebrar l'any 2019, i aleshores ja es van batre rècords de visitants i tastos servits. Enguany s'han tornat a superar tots dos barems. Diumenge a la tarda, abans que tanqués la tercera jornada, l'organització ja xifrava en més de 13.000 el nombre de copes lliurades durant els tres dies.

No es pot traslladar directament, però serveix per tenir una referència pel que fa al volum de visitants que han passat per la fira. Les dades només confirmen el que ja es podia palpar durant el cap de setmana. Des de l'obertura de divendres fins al tancament de diumenge, la plaça de la Llibertat de Reus ha quedat petita per acollir el nombre de visitants que hi ha passat.

Entre els grups d'amics que tastaven vins s'ha convertit, aquests dies, en un tema recurrent de conversa. «La gent en tenia ganes, després de dos anys tancats, volem sortir de casa i fer coses» s'ha convertit en una afirmació força repetida. I més tenint en compte que la meteorologia també ha acompanyat el retorn de la fira del vi de Reus. 

La Reus Viu el Vi supera amb escreix les expectatives

La quantitat de copes servides serveix de referència comparativa amb altres anys, però no per calcular el nombre de visitants directament. No és estrany veure parelles que comparteixen copa, o grups d'amics que no van amb una copa per cap. L'ambient de divendres i dissabte a la tarda, i sobretot al vespre, ja permetia que la Cambra de Comerç de Reus s'ho mirés amb optimisme.

Fins i tot diumenge, generalment el dia amb menys visitants, la plaça oferia una imatge més pròpia de dissabte al vespre. Els cellers amb algunes referències acabades i que s'esgotés la remesa prevista de copes i porta copes són dues proves més de l'èxit d'aquesta edició. La Cambra de Comerç de Reus, impulsora del certamen, considera que «la fira no només no ha perdut capacitat d'atracció després del sotrac produït per la covid».

Subratllen, també, que «ha estat capaç de tornar amb una força renovada, incrementant xifres de visitants i tastos fins a nivells impensables». La fira vol ser un aparador dels vins que es produeixen a les comarques de l'àrea d'influència de la Cambra de Comerç de Reus. El seu president, Jordi Just, destaca que «constitueix una plataforma excepcional per subratllat allò que més i millor singularitza les nostres comarques, el seu capital vinícola».

També es feia ressò del perfil de públic, força heterogeni pel que fa a l'edat, però amb una presència marcada de visitants entre 18 i 30 anys. «La fira, pel format i la dinàmica, ha tingut la capacitat de seduir aquest tipus de públic», subratlla Just. Reivindica, en aquest sentit, que «la fira realitza una gran tasca a l'hora de fidelitzar potencials clients, que han de ser els consumidors del demà».

El director de la Reus Viu el Vi, Jaume Domènech, ha posat en relleu el «resultat històric» d'aquesta edició. Des de la Cambra de Comerç ja es treballa per a la del 2023, en la qual es volen introduir alguns canvis que encara no s'han fet públics. L'objectiu, afirmen, és «mantenir la capacitat d'atracció d'una fira que s'ha convertit en un dels certàmens amb més capacitat d'atracció de tot Catalunya».