Àrea d'autocaravanes a Reus.

Reus obre la porta a instal·lar una zona per a autocaravanes on sí que puguin fer nit

El plenari municipal ha aprovat estudiar un espai que no es limiti a les quatre places d'aparcament actuals

Els quatre espais d'aparcament per a autocaravanes que hi ha a Reus son insuficients per satisfer les necessitats d'aquest sector turístic. Amb aquesta premissa s'ha aprovat, al plenari d'aquest divendres, una moció del PSC que proposava implantar un espai per a autocaravanes a Reus equiparable al que hi ha a la Selva del Camp, l'únic de la comarca, on no només es poden aparcar els vehicles, sinó que compta amb els serveis necessaris perquè hi puguin fer nit.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En el cas de Reus, la pernoctació no està permesa, i la ciutat només compta amb les quatre places d'aparcament a la zona blava de davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós. La moció, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, ha rebut una esmena del govern que s'ha acceptat, i que estableix que es buscaran espais dins del terme municipal per habilitar una zona on les autocaravanes puguin no només aparcar, sinó també passar la nit.

Mentre que la proposta del PSC proposava habilitar aquesta zona perquè estigués operativa aquest estiu, amb l'esmena del govern s'ha rebaixat a tenir-la en funcionament tan aviat com sigui possible. Tot i això s'ha acceptat, insistint no només que es tracta d'un sector turístic a l'alça, sinó que per alguns perfils de població s'ha convertit en tota una forma de vida.

La CUP es queda sola en matèria d'energies renovables

La moció que no ha prosperat ha sigut la de la CUP que, a grans trets, volia que l'Ajuntament impedeixi la instal·lació de parcs d'energia eòlica o solar en terrenys rústics i agrícoles del terme municipal de Reus. Tal com va defensar aquesta setmana, quan van anunciar la moció, l'objectiu principal era «frenar l'augment exponencial de la demanda de les grans empreses que volen instal·lar molts parcs eòlics i solars al nostre territori» segons ha exposat la regidora Mònica Pàmies.

«Renovables sí, però no a qualsevol preu», ha resumit. Ha fet incís en el fet que, al sud de Catalunya, s'hi concentren «el 47% dels parcs eòlics i el 33% dels parcs solars» previstos. Per evitar que aquesta dinàmica s'incrementi, proposaven que l'Ajuntament suspengués durant un any la tramitació de plans i llicències per instal·lar o ampliar parcs d'energies renovables en sol rústic o agrícola.

Cap grup ha donat suport a la proposta. Per part del PSC, Carmina Pozuelo ha apostat per abordar el canvi climàtic i les circumstàncies i necessitats que se'n deriven des d'una òptica més àmplia que un plenari municipal. Tot i donar suport a la línia política de la moció que reclamava protegir el paisatge i incentivar les instal·lacions energètiques pròximes al consumidor final, el grup socialista s'ha abstingut.

Per part del govern, el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha carregat contra el posicionament de la CUP, que considera que en lloc d'obrir-se a trobar solucions als problemes, només vol posar traves i tancar portes. Ha afirmat que, en el cas de Reus, no hi ha una massificació de projectes d'aquesta mena i que, encara que hi fos, la competència superior en aquest àmbit correspon a la Generalitat i no a l'Ajuntament.