L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la presentació del balanç de turisme del 2021

Ricomà reclama la construcció de «la pista llarga de l'aeroport del Prat» a Reus

L'alcalde tarragoní aposta per recuperar el turisme de proximitat

«Catalunya  ha de tenir una bona connexió intercontinental, i la millor possibilitat per aconseguir-ho és la construcció de la pista llarga de l'aeroport del Prat» al Camp de Tarragona, concretament a Reus.

Aquestes han estat les declaracions de Pau Ricomà, l'alcalde de Tarragona, en una entrevista a 'El Nacional', demanant la instal·lació d'aquesta infraestructura en el territori tarragoní.

«Hem de pensar en gran»

El batlle ha fet referència a altres ciutats de renom com poden ser Londres, París o Nova York, que tenen aeroports «importants» a mitja hora «o més», i comparant-les amb Tarragona, que està a trenta minuts de Barcelona amb l'AVE.

«Hem de pensar en un país gran i que no estigui tot concentrat en un mateix lloc», ha explicat Ricomà, parlant de Catalunya com si es tractés «d'una ciutat extensa o un país extens on podem i hem d'estar molt millor interconnectats».

A través del disseny plantejat per l'alcalde de Tarragona, la nova pista aeroportuària es trobaria molt propera de la futura estació intermodal, que «està previst fer a Vila-seca». D'aquesta manera, la pista a Reus comportaria incidència tant a Barcelona com a Castelló, Lleida o Saragossa.

La recuperació del turisme de proximitat, objectiu prioritari

Parlant sobre la recuperació econòmica postpandèmica, Ricomà fa una clara aposta per recuperar el turisme, sobretot el de proximitat, que passa tant per Barcelona com per Madrid, que «fins ara s'ha considerat poc» i amb l'AVE es triga tant sòl a dues hores i mitja.

Per acabar, el batlle ha fet una recomanació a la ciutadania per impulsar  el turisme, i és que «els caps d'hivern, amb almenys, deu graus més de temperatura, són ideals per fer la primera escapada a Tarragona».