L'obra 芦Constel路laci贸禄 est脿 ubicada a la rotonda de l'avinguda La Salle i l'avinguda de Pere el Cerimoni贸s

Les rotondes de Reus, protagonistes a les xarxes socials

Un usuari de Twitter fa un recull de les rotondes m茅s destacades de la ciutat, ja sigui pel seu disseny o significat

No és la primera vegada i tampoc serà l'última. Un fil de twitter ha tornat a despertar la polèmica a les xarxes socials pel disseny d’algunes de les rotondes de la ciutat de Reus. Totes elles formen part del paisatge urbà de la ciutat i de ben segur que en més d’una ocasió han despertat la curiositat de conductors i veïns dels barris. L’usuari de twitter Pex (@pexiscasti) ha estat l’encarregat de fer un recull de les rotondes més peculiars entre les quals apareixen cargols, baldufes, llapis, tulipes o un rellotge solar.

La primera de les rotondes que destaca 茅s la que est脿 ubicada dins el recinte de l鈥Aeroport de Reus. Aquest element escult貌ric 茅s el primer que veuen els turistes quan surten de la terminal de l'aer貌drom reusenc. La rotonda compta amb la  r猫plica d鈥檜na avioneta i diferents motius arquitect貌nics de la Sagrada Fam铆lia, en refer猫ncia a l'arquitecte reusenc Antoni Gaud铆. 

L'extens fil de Twitter tamb茅 compta amb una fotografia de la rotonda de la Sardana, ubicada a l鈥檃vinguda dels Pa茂sos Catalans i la cru茂lla amb el carrer Alcalde Joan Bertran. Aquesta 茅s una obra de l鈥檈scultor reusenc Ramon Ferran, de l鈥檃ny 2008, i es va crear en commemoraci贸, l鈥檃ny anterior, 芦del centenari de la sardana ballada a reus, la senyera i l鈥檈sperit del poble catal脿禄. L鈥檕bra consisteix en una estructura d鈥檃cer convexa en la que al voltant apareixen uns ballarins agafats de les mans. 

Imatge de la rotonda de l'avinguda dels Pa茂sos Catalans dedicada a les sardanes
Imatge de la rotonda de l'avinguda de Pa茂sos Catalans dedicada a les sardanes | Google Maps

Ben a prop d鈥檃questa, pujant l鈥橝vinguda dels Pa茂sos Catalans, hi ha la rotonda de la pla莽a de les Baldufes, un dels punts amb m茅s tr脿nsit de la ciutat de Reus. En aquest espai es poden trobar fins a 4 baldufes que rodegen una estructura met脿l路lica que simula, alhora, la meitat d鈥檜na baldufa. 
Imatge de l'obra escult貌rica de la pla莽a de les Baldufes
Imatge de l'obra escult貌rica de la pla莽a de les Baldufes | Google maps

Una de les altres rotondes 茅s la que est脿 situada al carrer de Pere el Cerimoni贸s amb l鈥檃vinguda Sant Bernat Calb贸, coneguda com la rotonda dels llapis. Aquesta 茅s una obra ideada per l鈥檈scultor reusenc Ramon Ferran formada per m茅s de 12 llapis de colors en diferents posicions, amb una gamma de colors diversa. Segons l鈥檃utor, els colors 芦representen l鈥檃legria en l鈥檈nsenyament que reben els infants i que fan possible la il路lusi贸 de futur禄.
 
Imatge de la rotonda dels llapis, situada a l'avinguda de Sant Bernat Calv贸
Imatge de la rotonda dels llapis, situada a l'avinguda Sant Bernat Calv贸 | Google Maps

 

Les xarxes socials tamb茅 han destacat com a m茅s peculiars, les rotondes de la  pla莽a del Caragol, la de les tulipes o la del rellotge de sol. La primera est脿 situada al barri Maria Rosa Molas, entre els carrers de Sor Llu茂sa Estivill i alcalde Joan Bertran. En aquesta es pot veure com un cargol s鈥檃rrossega damunt d鈥檜n element circular de marbre, enmig d鈥檜n paisatge ataronjat. De fet, ara fa uns anys  aquesta rotonda va ser objecte d鈥檜n acte vand脿lic quan uns br猫tols van decidir endur-se la figura de bronze del cargol. Uns dies despr茅s l鈥橝juntament va tornar a posar el cargol a la rotonda.

La rotonda del cargol est脿 situada al barri Mare Molas
La rotonda del cargol est脿 situada al barri Mare Molas | Google Maps

 

Un altre 茅sser viu representat en una rotonda s贸n les tulipes que hi ha entre el carrer de Miami i el carrer de Pere el Cerimoni贸s. Un conjunt escult貌ric format per diverses flors i pedres que tenen com a objectiu maximitzar la visualitzaci贸 de la rotonda per part dels conductors. Pel que fa al rellotge sol, aquesta escultura est脿 ubicada entre l鈥檃vinguda de Bellissens, el carrer del Treball i el carrer de Carles Riba.  

Imatge de la rotonda de les tulipes, ubicada entre el carrer de Pere el Cerimoni贸s i el carrer de Miami
Imatge de la rotonda de les tulipes, ubicada entre el carrer de Pere el Cerimoni贸s i el carrer de Miami | Google Maps

 

Destacar tamb茅 la rotonda de l鈥檃vinguda Pere el Cerimoni贸s amb l鈥檃vinguda La Salle. 芦Constel路laci贸禄, obra d鈥橢nric Pladevall, representa 芦un gran arbre amb les seves arrels al cel amb els elements essencials per a la vida com s贸n la terra, l鈥檃igua, l鈥檃ire i el foc禄.

Imatge de l'obra escult貌rica de la pla莽a del Canal
Imatge de l'obra escult貌rica de la pla莽a del Canal | Google Maps

 

D鈥檃ltres rotondes que criden l鈥檃tenci贸 s贸n la del Tren del Carrilet, on hi ha a locomotora de l鈥檃ntic tren Carrilet, o la de la pla莽a del Canal, que es va inaugurar l鈥檃ny 2007 amb l鈥檕bjectiu de commemorar un fet hist貌ric singular: 芦l鈥檌nici de les obres de construcci贸, 200 anys enrere, d鈥檜n canal navegable entre Reus i el Port de Salou禄.