Una visita teatralitzada per la Boca de la Mina de Reus

Les associacions de veïns de Reus viuen les rutes teatralitzades a la Boca de la Mina

Des del 13 de març s'estan fent les rutes amb les associacions de veïns reusenques

Viure l'experiència en primera persona. Aquest és l'objectiu del nou petit cicle de rutes teatralitzades del passeig de la Boca de la Mina adreçat a les associacions de veïns de Reus. Unes sessions previstes dins de la programació general d'aquesta activitat.

En total s'han previst 25 visites. Aquestes es divideixen entre les 15 de la ruta cultural i les 10 a la ruta de l'aigua, a càrrec d'ANS Educació, que és també responsable de la programació general. 

25 sessions per a les associacions de veïns

El passat 13 de març es va iniciar el cicle i ja s'han fet cinc visites. Una activitat cultural impulsada amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques. 

Les entitats veïnals que han estrenat l'activitat són la Federació d'Associacions de Veïns (FAVR) i les associacions de veïns dels barris Reus Nord, Mas Magrané, Juroca i Fortuny. 

Aquesta setmana serà el torn dels veïns i veïnes de Sol i Vista i el proper diumenge dels usuaris de la Casa de Misericòrdia i dels veïns i veïnes de Mas Carpa. La resta de sessions s’han programat fins a finals d’abril.

La recuperació de la Boca de la Mina

Les rutes teatralitzades que s'han programat formen part de les activitats que s'han posat en marxa en el marc del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina. Unes sessions amb l'objectiu d'acostar al públic els valors associats al passeig.

Aquests tenen relació amb el patrimoni històric, arquitectònic i els valors naturals i paisatgístics, amb l'aigua com a element central. També es posa l'accent en la memòria col·lectiva i les històries de vida que el passeig ha acollit des dels seus inicis.

El projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina és un projecte cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.