La Vigília de Sant Pere en imatges.

El carrer de la Festa i la Prioral concentren la recta final de Sant Pere

Les tres passades del Seguici Festiu i la Processó adaptada tancaran la Festa Major d'enguany

El 29 de juny d'enguany, dia de Sant Pere, comença com és habitual, amb les matinades del Ball de Diables i dels grups de grallers. També amb els esmorzars de forquilla, el Toc de Festa des del Campanar i la veneració del reliquiari i la missa dins de la Prioral. No Seguirà, però, el patró habitual la resta de la jornada.

L'atenció deixarà els carrers del nucli antic de la ciutat per traslladar-se, majoritàriament, al Parc de la Festa. Al carrer de la Festa, la carpa que s'hi ha instal·lat, els Elements Festius hi faran la primera passada a les onze del matí. La dinàmica serà la mateixa de la d'aquest dilluns a la tarda.

Sense balls sencers ni solemnes, figures i danses han adaptat passades i fragments dels balls per oferir al públic l'esperit del que sol ser l'actuació de lluïment del matí de Sant Pere. El mateix passarà a dos quarts de sis i a dos quarts de nou. Sense poder celebrar una Professó, s'ha optat perquè si que se'n conservin els elements que la componen.

La Professó, de fet, se celebrarà a l'interior de la Prioral de Sant Pere, després del solemne ofici concelebrat de dos quarts de set de la tarda. No hi haurà ni ballada conjunta de les figures a la plaça del Mercadal ni carretillada, tot i que els elements de foc sí que actuaran.

Ho faran a l'espai annex del Parc de la Festa, on la Víbria, el Drac i el Ball de Diables faran enceses. Serà el punt final del segon Sant Pere afectat per la pandèmia. Una Festa Major que s'ha viscut amb la confiança que sigui l'última que calgui modificar, traslladar i adaptar.

La música, protagonista de la vigília

El dia gran de la Festa Major de Reus arriba després d'una vigília que també ha fet evident la situació actual. Al concert vermut, amb la Banda de la Festa Major sobre l'escenari, les ganes del públic han pogut compensar algunes de les limitacions. La primera passada del Seguici Festiu al carrer de la Festa era una altra prova de com s'han hagut de canviar els actes tradicionals per poder mantenir alguns dels trets de Sant Pere.

Les revetlles han tancat una jornada on, de nou, s'han pogut veure cadires buides a bona part dels actes. També a concerts com el de Gralles o la Nit de Marxa, on s'havien distribuït més entrades de les que realment s'han fet servir. Part del públic habitual a les revetlles ho atribuïa al model adoptat enguany.