Lluís Capdevila tocant una piano de cua amb el cartell de Reus Jazz Cava al costat

El Reus Jazz Cava enceta la segona edició, que durarà tot l'any

El primer concert serà el pròxim 17 de febrer a càrrec de Lluís Capdevila, Masa Kamaguchi i David Xirgu

El cicle Reus Jazz Cava tindrà segona edició a partir del 17 de febrer, dijous de la setmana vinent i durant tot l'any. El Castell del Cambrer tornarà a ser-ne l'escenari arran de la bona valoració que es fa de la primera edició. Novament l'impulsen l'Institut Municipal Reus Cultura i el compositor Lluís Capdevila.

Per part del consistori, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, assegura que «gràcies a aquest cicle, avui podem afirmar que l'empremta del jazz està més viva». Considera, de fet, que «ha recuperat el jazz, un símbol arrelat a la ciutat del qual n'ha estat un referent a Catalunya els últims 35 anys». 

Aquesta proposta musical es va concebre per cobrir una demanda que es percebia a Reus. «Una part important dels centenars de persones que havien quedat orfes d’aquesta proposta musical han assistit a la cita de la plaça del Castell», afirma Recasens. El director artístic del cicle, Lluís Capdevila, es planteja la nova edició amb l'esperança de seguir el rumb de la primera.

Va començar en plena pandèmia, l'any 2021 i, per tant, amb un format de concerts adaptat a les restriccions. A mesura que s'ha anat permetent, el format ha canviat, i aquest 2022 es vol consolidar el vessant de polite jam. El concert en si es redueix de temps i, per contra, es convida els músics locals amateurs a interpretar temes amb els professionals de cada sessió.

Capdevila resumeix l'esperit explicant que «amb un concert breu s’intenta elevar el nivell al màxim, i amb la polite jam es fan els ajustos perquè els músics locals aficionats suficientment preparats puguin participar-hi». Ell mateix hi prendrà un paper protagonista durant tot el festival, que portarà una sessió de jazz cada tercer dijous de mes. Les entrades es podran comprar a través del portal Entradium.

Al primer concert, a Capdevila l'acompanyaran Masa Kamaguchi al contrabaix i David Xirgu a la bateria, i acabarà amb una polite jam. Durant tot l'any passaran diferents artistes de l'escena jazzística barcelonina, com Lluc Casares, Joan Fort, Oriol Vallès o Joan Terol. També prendran part del Reus Jazz Cava Xavi Torres, Irene Reig, Petros Klampanis, Joan Casares, Genís Bages, Esteve Pi o Manel Fortià entre altres.